TRAIAN BASESCU, AUDIAT LA PARCHETUL GENERAL

Traian Basescu a venit luni la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), surse judiciare declarand ca fostul presedinte a fost citat pentru a fi audiat intr-un dosarul privind o retrocedare din perioada in care era primar al Capitalei, informeaza News.ro.

“Nu exista vreun act semnat de mine care sa fie ilegal”, a spus fostul presedinte inainte sa intre la intalnirea cu procurorii. Acesta a mai spus ca tot ce a semnat a fost “in conditiile legii”. Pe 27 aprilie 2015, Judecatoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmaririi penale sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un dosar deschis la plangerea Ioanei Preda, decizia fiind definitiva.

Ioana Preda declara, la acea vreme, pentru Antena 3, ca a facut plangerea contra lui Traian Basescu in 2008 – 2009, pentru retrocedarea unor imobile, in 2003, catre Nicholas Jordan. Preda a mai precizat ca unul dintre aceste imobile din sectorul 4 a fost evacuat in urma cu mai multi ani.

Sursa foto: realitatea