TRAIAN BASESCU: Avem un GUVERN PROFUND INCOMPETENT

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat, joi, ca interventia Guvernului in ceea ce priveste crearea locurilor de munca este “obligatorie” si ca afirmatia contrara a ministrului de Finante, Ioana Petrescu, arata “INCOMPETENTA PROFUNDA”.

“Prima minciuna care arata INCOMPETENTA PROFUNDA este legata de cea ca nu este treaba Guvernului sa creeze locuri de munca. (…) Vreau sa le spun ca mai ales in situatii dificile, cand economia nu este intr-o crestere naturala generata de o piata foarte favorabila, singura solutie este interventia statului pentru crearea de locuri de munca”, a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.

Citeste si: Traian Basescu: Am promulgat legea reducerii CAS cu 5%. Trebuie sa reducem deficitul bugetar in 2015 – LIVE TEXT

El a sustinut ca Guvernul este “PROFUND INCOMPETENT”. “Interventia guvernamentala este obligatorie, iar sustinerea faptului ca nu-i treaba Guvernului, arata ca Guvernul nu intelege ce are de facut, si atunci gasim si explicatiile, iar faptul ca aceasta afirmatie vine pe fondul realitatii ca, pe primele sapte luni, investitiile straine directe au scazut cu 13,8 la suta, arata ca avem un Guvern PROFUND INCOMPETENT; fie ca vorbim de primul ministru, fie ca vorbim de ministrul de Finante, iar incompetenta este cu atat mai grava sa faci o asemenea afirmatie cand resursele le ai pe masa”, a afirmat seful statului, citat de Agerpres.

Presedintele Basescu a aratat ca Guvernul are bani europeni pentru crearea de locuri de munca. “Poate doamnei Petrescu ii pica ochii pe asemenea tabel cu situatia absorbtiei si isi da seama ca a crea locuri de munca este o treaba a Guvernului, absorbtia fondurilor europene este o treaba a Guvernului, impreuna cu administratiile locale. Este incredibil, n-am crezut ca, in Romania, o sa aud in anul 2014 un ministru care spune: nu este treaba Guvernului crearea de locuri de munca, in conditiile in care Guvernul trebuie sa deruleze fondurile de coeziune. Daca n-am fi avut niciun ban din exterior, mai ales bani gratuiti, ca cei de la Uniunea Europeana, as fi spus: domnule, sigur, Guvernul n-are resurse, dar Guvernul are resurse si numai Guvernul poate sa cheltuiasca acesti bani. Cum poti sa spui tu, ministru al Finantelor Romaniei, si tu, prim-ministru, ca nu este treaba Guvernului crearea de locuri de munca? Atunci, de ce ati mai promis ca veti crea un milion de locuri de munca?”, a declarat seful statului.

Citeste si: VICTOR PONTA: Prin REDUCEREA CAS putem sa cream mai multe LOCURI DE MUNCA, sa avem mai multa MUNCA LA ALB

TRAIAN BASESCU a atras atentia ca investitiile straine directe s-au redus din cauza instabilitatii clare a mediului de afaceri din Romania, prin cresterile de taxe si prin declaratiile nepotrivite, si s-a intrebat cum vor raspunde, in acest caz, premierul si ministrul de Finante.