Traian Băsescu bagă strâmbe între Republica Moldova și Rusia

Fostul președinte Traian Băsescu a inflamat spiritele între Republica Moldova și Federația Rusă. Rusia ar fi interesată să transforme Transnistria într-o regiune similară Kalinigradului, în regiunea de Sud-Est a UE și NATO, a declarat joi, fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Declarația a fost făcută la o întâlnire cu studenții Universității Libere Internaționale din Moldova, informează Radio Chișinău.

Traian Băsescu a făcut aceste declarații în contextul discuțiilor despre o eventuală unire a Republicii Moldova cu România. El a remarcat că în atare situație vor fi necesare negocieri foarte dure între Rusia, Ucraina, România și Republica Moldova. Totul pentru a permite Chișinăului să reia controlul asupra regiunii transnistrene.

Totodata, el a menționat că din punct de vedere istoric, regiunea transnistreană nu a aparținut Romaniei. “Aceasta nu înseamnă că România are dreptul să nu țină cont că este teritoriul Republicii Moldova. Soluția este negocierea”, a adăugat el.

Traian Băsescu a reiterat că singura soluție ca Republica Moldova să ajungă în UE este unirea cu România. Asta pentru că în următoarele două decenii nu se pune în discuție extinderea Uniunii spre Est.

Sursa foto: realitatea