Traian Basescu: Banii din noile taxe vor merge la baronii locali

Traian Basescu a criticat vehement guvernul Ponta pentru impunerea  taxei suplimentare de 7 eurocenti la fiecare litru de combustibil, care se va aplica din 2014. Seful statului nu crede ca acesti bani se vor duce in construirea de autostrazi, ci catre baronii locali.

“Ponta a plagiat fara rusine si n-a platit, acum minte fara rusine. Cat este in acord cu FMI, Romania are asigurasi banii pentru autostrazi cu 95% contributia UE. Doar 5% trebuie pus din buget daca fura mai putin, daca dau mai putin la baronime in vederea alegerilor. In realitate, vor sa stranga bani pe care sa ii puna la dispozitia baronilor locali pentru campanie. Destinatia va fi sa indestuleze baronii locali, sa ii dea la firmele lor care sa ii intoarca la partid”, a declarat Basescu  la B1 Tv.

Basescu a tinut sa faca si o comparatie intre deciziile de criza luate de guvernul Ponta si cele aplicate de cabinetul Boc:

“Noi am redus cheltuielile statului, pentru ca nu mai voiam sa ne imprumutam, de asta au scazut salariile. Atunci cand aveam deficit de 8% in bugetul de stat, nu aveam alta soltuie decat sa taiem cheltuielile. Acum cand ai un buget aproape echilibrat, nu se justifica o crestere de taxe. S-ar fi justitficat o reducere a cheltuielilor bugetare, ma refer la numarul de oameni care stau prinn birourile centrale.”, a mais spus seful statului, reamintind de baronii locali. “Pacalesc electorarul ca maresc taxele ca sa dea  bani la profesori. In realitate, au nevoie de bani pentru baronii locali. Sunt cateva mii de profesori si medici stagiari, pentru a sta nu e nevoie sa cresti cu 7 eurocenti pretul la combustibil!”