TRAIAN BASESCU: Candidatii la prezidentiale mai au inca timp sa spuna daca au fost OFITERI SUB ACOPERIRE

Presedintele Traian Basescu a declarant marti seara la B1 TV, despre faptul ca unii candidati la Presedintie nu si-ar fi completat CV-ul, ca trebuie sa spuna daca au fost sau nu ofiteri acoperiti si a precizat ca, daca nu se va intampla, o va face el, aratatand ca nu este corect sa duci o asemenea functie “avand doua butoane”.

Referindu-se la ”lucrurile ascunse din CV-urile candidatilor la prezidentiale”, despre care a facut referire in trecut, Traian Basescu a spus ca toate afirmatiile pe care le-a facut pe aceasta tema au ramas valabile.

”Inca mai cred ca au timp candidatii, inainte de a-si depune candidaturile, sa spuna public, isi competeze CV-ul, daca au fost cumva sau nu OFITERI ACOPERITI”, a spus TRAIAN BASESCU.

Intrebat daca va spune el cine nu si-a completat CV-ul, in cazul in care candidatii nu o vor face, presedintele Basescu a raspuns: ”Da, pentru ca am obligatia sa o spun, am obligatia sa o fac. Exista lege care interzice serviciilor sa isi faca cunoscute retelele, ofiterii acoperiti, ofiterii descoperi, etc., dar cand discutam despre functia de presedinte al Romaniei, nu poti sa nu informezi”.

Presedintele a adaugat ca nu spune nimeni ca trebuie ca acel serviciu sa faca publica aceasta informatie, pentru ca nu are voie prin lege, dar candidatul are obligatia sa o faca.

Intrebat daca, dintre actualii candidati la Presedintie, sunt persoane care au asemenea lucruri ascunse in CV, Traian Basescu a spus: ”Da”. ”Nu este corect sa te duci intr-o asemenea functie avand doua butoane”, a completat seful statului.

”Voi fi in masura sa va aduc probe, ce inseamna acest dublu buton”, a mai spus Basescu, precizand ca ar fi ”necinstit din partea sa sa nu o faca”.

”Sigur, va trebui rapid o hotarare judecatoreasca, pentru ca, altfel, serviciul nu va putea sa faca publica apartenenta sau fosta apartenenta, insa nu poti sa fii presedintele Romaniei si sa existe riscul sa ai dubla comanda, cum e foarte dificil sa fii si premier, ministru si orice ai fi, in functii publice, si sa nu spui”, a mai declarat Traian Basescu.

Seful statului a mai afirmat ca, daca un candidat ar spune ca a fost sau este OFITER ACOPERIT, nu i s-ar intampla mare lucru, avand in vedere modul in care ofiterii acoperiti au fost tratati de catre romani, ”nu cu deosebita ostilitate”.

”Ma uit ca domnul Voiculescu este foarte popular, scoate omeni in strada, poate face multe lucruri”, a mai spus presedintele.

In 5 august, presedintele TRAIAN BASESCU a declarat ca pe unii dintre candidatii la Presedintie ii va “dezbraca public”, mentionand ca “sunt candidati deja anuntati care au lucruri ascunse in CV-ul lor”.

Basescu a mai aratat serviciile de securitate nu pot scoate presedinti. “E o poveste, cu serviciile, cu americanii care ne aleg presedintele. Cred ca nu ar indrazni nimeni in Europa sau in SUA sa ma sune iti trimitem prin ambasada o declarative. Serviciile nu pot face presedinti, dar pot contribui la urmarirea procesului electoral, sa se desfasoare corect si pot sesiza autoritatile. In SRI exista o directie de aparare a Constitutiei, procesul electoral e considerat de securitate nationala, corecta desfasurare a alegerilor

Serviciile nu pot face presedinti, si daca ar merge toti sa voteze tot nu pot scoate un presedinte”, a spus Basescu.

Citeste si: BREAKING NEWS! Decizia lui BASESCU in scandalul dintre Mircea Badea si motociclisti

De asemenea, Basescu a declarat ca ar mentine echipele de conducere de la ambele servicii.

Presedintele a afirmat si ca serviciile s-au curatat. “La noi s-au curatat serviciile, arhivele serviciilor, lucrurile sunt curate. SRI mai are acum un foarte mic numar de dosare care pot inca afecta siguranta nationala, nu e vorba de dosare in care sunt romani”, a declarat Basescu.

“Uitati-va ce fractura in societate a reusit trustul Voiculescu, bine secondat de realitatea lui Vintu si acum de Ghita, Basescu e dusman, trebuie distrus regimul lui, ne oprima, au reusit sa creeze o profunda falie, sigur, preluata si de politicieni, Ponta, Antonescu, le ieseau spume din gura. Au sadit ura, ori asta e o operatiune bine coordonata de un securist nenorocit ca Voiculescu, cu oameni bine platiti, care au intoxicat populatia, cu criza economica, in loc sa fim solidari, sa sadesti ura pentru niste oameni care si-au asumat sa nu lase tara sa se prabuseasca. Eu cred ca Voiculescu, si Ponta o ia pe urmele lui, a facut o obsesie. Va dau cuvantul meu de onoare ca eu nu il pot ura, il dispretuiesc. As putea uri pe cineva care face un rau tarii, copiilor, sotiei, celor din jur, dar altfel nu am sentimentul acesta”, a mai spus Basescu.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Tariceanu ”INIMA ZBURDALNICA” sa CITEASCA Constitutia, ca sa nu se mai faca de RAS

Seful statului si-a exprimat si speranta ca procurorul Nitu isi va tine cuvantul in privinta dosarelor Revolutiei. “Eu sper ca domnul procuror Nitu sa se tina de cuvant, a promis ca o va rezolva, dar inainte sa termin eu mandatul trebuie sa dea un raspuns. Aduceti-va aminte cati s-au plimbat in jurul lor, Voinea, Codruta Kovesi, acum el domnul procuror general Nitu, sper sa se tina de cuvant”, a spus Basescu.