TRAIAN BASESCU catre IOHANNIS: Asa e, sunt pensionar si postez pe Facebook!

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat la postul B1Tv, ca afirmatia lui Klaus Iohannis potrivit careia „pensia ii prieste” este adevarata, fostul sef al statului admitand ca este pensionar si ca „posteaza pe Facebook”. Totusi, spune Basescu, nimeni din „Romanica” nu il intrege la numarul de postari pe actualul sef al statului. 

Va marturisesc ca n-am vazut declaratia, pentru ca eu azi am terminat sa ma mut, deci am preocupari mult mai inalte legate de o operatiune in care, daca vreti o comparatie, cand e sa divortezi, ori zugravesti, ori te muti, nervii sunt intinsi la maxim cand faci astfel de operatiuni. Va marturisesc ca n-a spus niciun neadevar. Sunt pensionar si postez pe Facebook, sunt pensionar dupa 44 de ani si 6 luni de munca.  Suficient ca sa ai dreptul sa mergi la pensie, mi s-a parut o nota de dispret pentru pensionari, o mare greseala politica. In ceea ce priveste postatul, Dumnezeu sa ma ierte, daca cineva il intrece pe Iohannis la postat in Romanica (..) Daca dansul posteaza, cam cu asta isi pierde vremea, pe un salariu de 6 mii si ceva de lei, postacii la partide primesc mult mai putin pentru operatiunea asta”, a declarat Basescu.

CITESTE SI: IOHANNIS, despre BASESCU: Ii prieste pensia, e foarte vocal si postac

Totodata, fostul sef al statului a vorbit despre problema locuintei pe care Guvernul nu i-a pus-o inca la dispozitie, afirmand ca la Scrovistea, acolo unde s-a mutat provizoriu, beneficiaza de patru camere, printre care un dorimitor, un birou si o sufragerie.

In primul rand, pentru toti oamenii din Romania interesati de subiect, ca nu toti mor de grija mea, dar sunt unii care asta au in preocupare in mod normal. La Scrovistea nu exista niciun palat, a fost demolat acum zeci de anil. Eu ocup un dormitor, o sufragerie mica, un birou si o bucatarie, si de buna-seama grup sanitar si baie. Am cerut o solutie care sa insemne costuri rezonabile cu intretinerea din bun-simt, bunul-simt e una din marile greseli in ziua de azi ca ti se intoarce in cap. Conform legii 406 pe data de 21 decembrie 2014 trebuia sa imi puna la dispozitie o vila de protocol care sa fie resedinta a unui fost sef de stat, sa indeplineasca cateva conditii, nu de spatiu, ci de securitate erau primele conditii. Acolo unde ar fi vrut Ponta sa ma mut cu ferestrele pe trotuar,.orice nebun sa dea cu piatra, vedeti ce se intampla si cand ma duc la Parchet, au gruparea de fluierasi, gata sa dea cu pietre cu orice, nu pot sa imi expun familia la asa ceva.
Cum a inteles Ponta sa respecte legea? Dandu-mi o locuinta in renovare. As fi putut ramane in Lac 3 pana imi punea la dispozitia resedinta securizata din Gogol 2, pentru ca scrie in lege ca trebuie sa fie pazita. Am vazut si mitocani care spun sa merg in Mihaileanu, care nu e securizata.
La seful de stat cu care inteleg ca se pupa pe gura aproape in toate probleme patriei, e inexplicabil de ce isi bate joc de el. Si eu si sotia mea suntem oameni cu bun-simt, am preluat mesajul transmis de doamna Iohannis cand s-a plans ca nu are inca resedinta. S-a gasit aceasta solutie, dupa ce am facut toate cererile pentru o locuinta provizorii. Vila Lac 3 nu e o vila oarecare, are toate echipamentele si buncarul, e de condamnat bataia de joc a lui Ponta, e o chestiune de securitate nationala”, a continuat Basescu.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU a cerut LINIE SECURIZATA de la STS