Traian Basescu: Continua lovitura de stat inceputa in vara

Traian Basescu vorbeste din nou despre o lovitura de stat incercata de USL, dupa deciziile luate de Parlament cu privire la legea amnistiei si modificarile efectuate astazi in Codul Penal. Presedintele implica si Ministerul Sanatatii in acest joc politic, dupa scandalul declansat la Spitalul Judetean din Ploiesti, acolo unde un medic a vorbit despre o multitudine de cazuri de malpraxis.

“Majoritatea parlamentara USL continua lovitura de stat inceputa in vara si esuata. Acum o fac cu alte metode. Chipurile sub sceptrul democratiei.

Spre exemplu, declaratiile ministrului Sanatatii, cand a izbucnit scandalul generat de pozitia unui medic de la Spitalul Judetean din Ploiesti. Spunea dansul( n.r.- Eugen Nicolaescu) ca nu are ce sa faca, el doar poate sa priveasca neputincios ce e in spitale. Mintea cu nerusinare! Avea in subordine directiile sanitare, care exact aceste atributiuni le au, sa supravegheze functionarea spitalelor din judete.

Ceea ce se intampla la ministerul Sanatatii probeaza ca fara directiile descentralizate, Guvernul ramane izolat si habar nu are ce se intampla in teritoriu. Totul se transfera la baronii locali.

 Ne pregatim sa consolidam baronimea locala nu numai prin taxe, dar si trasnferand toate instrumentele de control asupra activitatilor din teritoriu.”, a declarat seful statului marti seara la Palatul Cotroceni.

Lovitura de stat indicata de Basescu se refera, o data in plus, si la incercarea lui Dan Voiculescu de a pune mana pe televiziunea publica:

“Chiar cu ordonanta respinsa, viata a confirmat ca televiziunea romana era tinta si Voiculescu cel care urma sa o controleze. Un turnator care isi utilizeaza trustul de presa ca maciuca politica si pentru a scapa de puscarie voia sa puna sub control si televiziunea romana.

Ca dovada este protocolul realizat de ministerul Agriculturii, al domnului Constantin, care il are stapan pe domnul Voiculescu, cu defunctul Saftoiu. Practic se preda politica editoriala ministerului Agriculturii. Acolo veneau oamenii lui Voiculescu sa le faca programale. Treceau apoi  la TVR 2, pana ajungeau si la TVR 1.

Aceste actiuni arata ca se continua acapararea tuuror sistememor de catre corupti. Se vrea acapararea puterii!”

In prag de desemnare a noului presedinte al Consiliului de Administratie al TVR, Basescu are o propunere ironica pentru respectiva functie: “Pot sa il propun pe domnul Voiculescu , sa fie acolo la butoane!”