TRAIAN BASESCU CRITICA DUR GUVERNUL CIOLOS: Nu introduce nimic, dar face gafe cat cuprinde

Guvernul CIOLOS nu reuseste sa propuna nimic, dar face gafe cat cuprinde, a declarat fostul presedinte TRAIAN BASESCU, la postul B1 TV. Acesta a dat exemplu problemele de comunicare pe care le-au avut Ministrul Justitiei si Ministrul Finantelor, dar si declaratia facuta de DACIAN CIOLOS legata de cartelele prepay si problemele pe care le cauzeaza Ministrul Energiei.

”Este un guvern de supravietuire. Ei nu reusesc sa introduca nimic, dar fac gafe cat cuprinde. Doamna Pruna spune ca drepturile sunt un lux, doamna de la Finante spune ca sunt tari in care se traieste cu doi euro”, a declarat TRAIAN BASESCU.

Acesta a explicat si de ce, in opinia sa, cel mai mare pericol il reprezinta Victor Vlad Grigorescu, Ministrul Energiei.

”Domnul de la Energie este mai mare pericol al guvernului. Combustibilul nuclear de la CERN se importa de anul asta pentru ca regia romaneasca e intr-o dificultate financiara si a facut o oferta mai scumpa. Sa intervina DNA daca sunt fapte de coruptie.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS: Au fost folosite cartele prepay din Romania pentru pregatirea de atentate in UE

Toti am facut din industria energetica un obiectiv major si acum importam combustibil nuclear din Canada, desi Romania poate sa-si ia propriul combustibil.

Nemaiavand extractie ramanem dependenti de import. O sa aflam pe urma cat ne costa acesta. Acum il luam din Canada, nu se stie cand il vom lua din Rusia”, a explicat fostul presedinte.

TRAIAN BASESCU a mai afirmat ca Victor Vlad Grigorescu trebuia ”zburat demult pe tema asta” pentru ca ar fi trebuit sa-i spuna premierului ca, daca tot au bani, sa incerce sa puna pe picioare regia romaneasca.

”Cat despre nefericita interventie privind cartele prepay, CIOLOS nu este familiarizat cu aparatul de stat si a cazut in plasa. Nu cred ca a visat noaptea ca s-au folosit cartele, ci a primit o informare. Eu in locul lui intrebam la care dintre atentate s-au folosit cartelele, daca au fost informate serviciile partenere si as fi cerut sa mi se arate cum au fost informate acestea”, a mai declarat BASESCU.

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS este pregatit sa schimbe cativa ministri! Pe cine vizeaza REMANIEREA

Acesta a mai sustinut ca observa o ”reticenta extraordinara” fata de cumpararea cartelelor cu buletinul, dar atitudinea nu este cea potrivita pentru ca ”toti care suntem abonati suntem perfect identificabili”. Totusi, TRAIAN BASESCU isi explica aceasta reticenta prin modul in care autoritatile aleg sa foloseasca inregistrarile. In acest sens, el a dat exemplu situatia lui Gheorghe Nichita din Iasi, ale carui discutii cu iubita au ajuns in presa.

”Ce i-au facut lui Nichita este o lectie despre cum inteleg autoritatile sa foloseasca inregistrarile”, a mai spus fostul presedinte.

 Sursa foto: realitatea