TRAIAN BASESCU, criticat DUR de viitorii sai concetateni

vitalia pavlicenko, traian basescu, critica, vizita, republica moldova, cetatenie republica moldova

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU se afla la Chisinau intr-o vizita privata. BASESCU a fost invitat de presedintele Republicii Moldova NICOLAE TIMOFTI pentru a primi cetatenia tarii vecine dar si pentru a fi decorat, amanunte dezvaluite pentru Europa Libera de ambasadorul roman la Chisinau, MARIUS LAZURCA.

“Intai de toate presedintele Timofti, care printr-un gest suveran de generozitate, va acorda aceasta cetatenie, in al doilea rand, sigur presedintele Basescu, care, cum se stie, si-a dorit mult aceasta cetatenie. Daca ar fi sa fac un comentariu de cetatean, nu de ambasador, cu privire la acest lucru, cred ca e un lucru frumos acesta, de a ne acorda reciproc cetatenia, e un gest care, prin simbolistica lui, cimenteaza inca mai mult raporturile deja foarte solide si foarte calde dintre noi”, a spus diplomatul.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU efectueaza o vizita privata in REPUBLICA MOLDOVA 

In alta ordine de idei, trebuie amintit faptul ca nu toti politicienii de peste Prut vad cu ochi buni aceasta recunoastere a lui TRAIAN BASESCU.

Presedintele Partidului National Liberal din Republica Moldova, VITALIA PAVLICENKO, lider politic unionist, il critica dur pe fostul presedinte, despre care spune ca a patronat un sistem corupt, i-a mintit pe romanii de peste Prut si nu merita sa fie decorat. PAVLICENKO a declarat, pe blogul personal, ca ii este “scarba de aceasta situatie”.

Sursa foto: realitatea.net