TRAIAN BASESCU: Daca REPUBLICA MOLDOVA nu intra in UE, SOLUTIA este UNIREA CU ROMANIA

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a declarat, sambata, la Galati, la o intrunire a Partidului Miscarea Populara (PMP) ca, in opinia lui, daca REPUBLICA MOLDOVA nu va fi primita in Uniunea Europeana (UE), SOLUTIA ar fi UNIREA CU ROMANIA, pentru integrarea europeana a romanilor de dincolo de Prut.

TRAIAN BASESCU a spus ca in urma semnalului dat de Federatia Rusa prin actiunile din estul Ucrainei, nici REPUBLICA MOLDOVA si nici Ucraina nu vor intra in UE si NATO. De aceea, singura SOLUTIE de integrare a REPUBLICII MOLDOVA in cele doua structuri este UNIREA CU ROMANIA.

Citeste si: LIVE TEXT BASESCU: REPUBLICA MOLDOVA mai poate ajunge in UE doar prin UNIRE cu ROMANIA

“Pentru toti semnalul dat de Federatia Rusa prin actiunile din estul Ucrainei a devenit foarte clar. Si acest semnal a fost: s-a atins linia rosie, nici Ucraina, nici Republica Moldova nu mai intra nici in UE, nici in NATO. Experienta imi spune ca acesta este semnalul. Iar din punctul nostru de vedere, poate Ucraina din punct de vedere sentimental este de departe mult mai putin importanta decat Moldova. Dar inchiderea usii pentru Republica Moldova pentru noi este un lucru ce trebuie  luat extrem de serios in consideratie. Daca, in analiza mea, Republica Moldova nu va fi membra a UE, chiar daca va avea acordul de asociere de liber schimb cu UE membra nu va fi, atunci pentru noi si Republica Moldova nu exista decat o singura solutie — unirea Republicii Moldova cu Romania. Este singura formula  prin care romanii din stanga Prutului pot trai alaturi de noi in UE”, a declarat TRAIAN BASESCU, citat de Agerpres.

Fostul presedinte a combatut si teoriile unor “parelologi” care s-ar opune unei astfel de initiative.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Daca eu as fi fost PRESEDINTELE ALES pe 16 noiembrie, VICTOR PONTA nu facea nici REVELIONUL ca PRIM-MINISTRU

“Sigur veti vedea tot soiul de parelologi care vor spune: Vai ce spune Basescu!, e stat independent, e… Oameni buni, noi suntem despartiti pentru ca asa au stabilit doi criminali: Stalin si Hitler. Si asa au semnat Ribbentrop si Molotov. Pai, orice parelolog care imi spune ca natiunea romana trebuie sa traiasca despicata pentru ca asta au vrut Hitler si Stalin ii resping categoric parerile, din capul locului. Solutia unificarii romanilor este solutia unirii Republicii Moldova cu Romania si asta este ceea ce eu voi sustine, iar daca PMP va asuma un asemenea proiect vom fi in continuare parteneri si pe acest subiect”, a precizat TRAIAN BASESCU.

Fostul sef al statului s-a aflat sambata la Galati, unde a participat la intalnirea organizatorica zonala de Sud-Est a PMP, cu participarea organizatiilor judetene din Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea si Tulcea.