TRAIAN BASESCU, de neoprit. Fostul presedinte ATACA JUSTITIA si cere un BILANT al daunelor

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU este de neoprit. BASESCU este enervat la culme de faptul ca plenul CSM il acuza periodic de incalcarea independentei justitiei. TRAIAN BASESCU continua contraatacul pe tema RETROCEDARILOR si denunta CORUPTIA din sistemul judiciar si solicita mentinerea MCV-ului pentru ROMANIA.

“Pozitia exprimata ieri de CSM in ceea ce ma priveste m-a revoltat. A fost prea mult pentru ca un om care a militat zece ani si o voi mai face inca zece in favoarea continuarii proceselor de consolidare si imbunatatire a functionarii justitiei.

CITESTE SI: BASESCU: INSPECTIA JUDICIARA SI CSM BAGA MACIUCA IN GURA ORICUI VORBESTE DESPRE JUSTITIE

Nu sunt dusmanul justitiei, ci doar al fatarniciei exprimata prin liderii ei. In ultimele luni, se prezinta o justitie imaculata eludind realitatea si incercind sa se “vinda” romanilor perfectiunea sistemului.. Aceasta perfectiune este o minciuna. Ea nu exista, chiar daca fata de 2004 s-au facut progrese uriase, preponderent pe zona de lupta anticoruptie. De fapt asta ma ingrijoreaza, tentatia de a crede ca s-a terminat procesul de reconstructie in justitie.

Mai mult, oricine nu recunoaste perfectiunea este introdus in malaxorul de propaganda al Inspectiei Judiciare si al CSM si admonestat public pentru prejudicii aduse justitiei. A trebuit sa suport admonestarile publice si exagerarile cit timp am fost presedinte. Nu sunt dispus sa fac acelasi lucru si acum, cind am devenit un cetatean oarecare ce beneficiaza de libertatea de exprimare.

Ma gindesc doar la zecile de mii de fosti proprietari care au fost batjocoriti multi ani prin instante, fara a-si redobindi proprietatile, multi dintre ei fiind siliti sa-si vinda drepturile litigioase catre samsari. N-a contat ca era vorba de paduri, terenuri agricole, case sau terenuri prin marile orase. Mai mult, samsarii au fost serviti “la cheie” in procesele de restituire in instante spre deosebire de fostii proprietari.

CITESTE SI: CSM: Afirmatiile lui BASESCU si UDREA aduc atingere INDEPENDENTEI JUSTITIEI 

Oare nu asa a aparut un Stelu sau un clan Cirpaci? Oare de ce a trebuit sa inventam sisteme de retrocedare administrativa si acelea afectate de coruptie daca justitia ar fi functionat? Public se prezinta bilanturi cu arestati si condamnati in lupta anticoruptie si este foarte bine.

Dar pe cind si un bilant cu daunele provocate de justitie in procesul de restituire al proprietatilor? Pe cind un bilant cu condamnarile la CEDO? MCV-ul trebuie sa continue”, a scris TRAIAN BASESCU pe pagina personala de Facebook.

Sursa foto: realitatea.net