Traian Basescu, declaratie de dragoste fata de Republica Moldova: Intre tarile noastre e un parteneriat de sange

Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri, la Chisinau, ca intre Romania si Republica Moldova este “un parteneriat de sange, pentru ca asa ni l-a lasat Dumnezeu”.

Basescu a promis ca Romania va fi alaturi de cetatenii Republicii Moldova “ori de cate ori va fi nevoie”, noteaza Mediafax.

“Romania si Republica Moldova au un parteneriat de sange, pentru ca asa ni l-a lasat Dumnezeu. Deci, nu putem fi decat alaturi de cetatenii Republicii Moldova ori de cate ori va fi nevoie”, a afirmat Traian Basescu la conferinta de presa comuna cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Presedintele Romaniei a recunoscut ca, dupa opt ani si jumatate de mandat, doar in vizitele la Chisinau se mai simte emotionat.

“Republica Moldova are foarte multi prieteni, e sustinuta in acest proces si de Polonia, si de cele trei tari baltice, si de Germania. Republica Moldova nu este o tara care doar ea vrea in UE. Si statele cele mai importante ale UE vor Republica Moldova in Uniunea Europeana, pentru ca i-au inteles istoria, aspiratiile si dorinta cetatenilor”, a sunat mesajul laudativ al presedintelui.

La randul sau, presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a multumit lui Traian Basescu “pentru sprijinul pretios si implicarea sa personala in proiectele de importanta strategica pentru Republica Moldova.”

Sursa foto: adevarul.ro