Traian Basescu, declaratii despre situatia din Ucraina

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a facut duminica o scurta declaratie de presa cu privire la situatia tensionata din Ucraina.

Traian Basescu, presedintele Romaniei, a facut duminica seara o declaratie de presa cu privire la situatia din Ucraina si la pozitia tarii noastre cu privire la problemele vecinilor. “Ucraina este agresata de armata rusa” a declarat Traian Basescu, completand apoi ca “situatia din Ucraina nu este o amenintare directa la adresa Romaniei”. “Romania considera ca propria securitate e supusa riscului pe termen mediu si lung. Aparitia unui nou conflict inghetat intregeste lantul de conflicte din jurul Marii Negre”, a mai precizat presedintele Basescu.

Citeste si: ALERTA CRIMEEA: NATO someaza Rusia sa inceteze. Soldatii rusi au inconjurat trei baze militare ucrainene din Crimeea. UPDATE 

Traian Basescu a precizat ca tara noastra sustine suveranitatea Ucrainei, cerand Rusiei oprirea operatiunilor militare. “Romania cere Fedratiei Ruse sistarea oricarei operatiuni militare care vizeaza Ucraina. Romania sustine fara rezerve suveranitatea Ucrainei”, a spus Traian Basescu.