TRAIAN BASESCU, despre Eugen Teodorovici: “DANDY”, “DISCOTECAR”. Despre ROVANA PLUMB: “Nepretuita”

Basescu: Am avut decretul scris pentru demiterea lui Coldea, dar nu l-am semnat

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat, joi, la Cotroceni, despre ministrul Eugen Teodorovici ca este “acest DANDY de la Fonduri Europene” si “DISCOTECAR”, iar despre ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus ca este “NEPRETUITA”.

Presedintele a afirmat ca, pe raportarea Uniunii Europene, pe luna septembrie, “s-au cheltuit 37,5 la suta din fondurile europene alocate”. “Totalul fondurilor de coeziune inseamna 19 miliarde de euro. 37,5 la suta inseamna 7,1 miliarde de euro cheltuiti, si necheltuiti 12 miliarde de euro, pe care ar trebui sa ii cheltuim pana la 31.12.2015, altfel ii pierdem”, a mai aratat TRAIAN BASESCU.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Avem un GUVERN PROFUND INCOMPETENT

Presedintele a aratat ca, pe programul de Mediu, avem o alocare de 4,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si am cheltuit 1,5 miliarde. “Avem inca 1,9 miliarde de euro, spre exemplu pentru indiguiri, pentru lucrari hidrotehnice, sa nu mai vina apele peste noi. Daca s-ar face aceste lucrari, s-ar crea locuri de munca si crestere economica”, a spus Basescu.

Presedintele s-a referit si la Transporturi, unde, “din 2, 8 miliarde de euro de la Uniunea Europeana, au fost cheltuiti 1,5 miliarde de euro”.

“Sunt 1,7 miliarde de euro cu care care se pot crea locuri de munca daca se semneaza si se accelereaza contractele in executie”, a mai spus TRAIAN BASESCU. Presedintele a continuat: “Sa nu mai vorbim de NEPRETUITA doamna Plumb, care a dat un raspuns absolut neprofesionist la afirmatiile pe care le-am facut in week-end-ul trecut si o sa vi-l citez, pe urma si pe acest dandy de la Fonduri Europene, ca sa vedeti ce intelege el, ca si el a tinut sa aiba o reactie”, a declarat seful statului.

Citeste si: Traian Basescu: Am promulgat legea reducerii CAS cu 5%. Trebuie sa reducem deficitul bugetar in 2015 – LIVE TEXT

Presedintele a mai afirmat ca s-a referit la raportarea pe luna septembrie, privind fondurile de coeziune. “Este raportarea la zi a Uniunii Europene, nu povestile pe care le spune discotecarul asta sau doamna Plumb, sau premierul”, a mai comentat Traian Basescu.

Sursa foto: ziuanews.ro