TRAIAN BASESCU despre o presupusa vizita a lui Ponta in Rusia: Ar fi nepotrivita!

Politica externa dusa de Traian Basescu

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat, duminica, la Digi 24 TV, ca exista o intentie a Guvernului ca premierul sa faca o vizita in Federatia Rusa in acest an, dar a subliniat ca acesta ar fi “nepotrivita”. Pe de alta parte, seful statului i-a raspuns lui Dimitri Rogozin ca “noi suntem o natiune care a trait intre trei imperii” si “suntem tot aici”.

“Stiu ca exista o intentie a Guvernului ca premierul sa faca o vizita in Federatia Rusa in acest an, dar cred ca daca ar face-o ar fi primit cu onorurile necesare si datorate unui prim-ministru. (…) Este luata o decizie sa nu aiba loc discutii politice la nivel inalt si la cel mai inalt nivel. Deci, ar fi nepotrivita. Sper sa nu se materializeze, macar si din motive de oportunitate”, a spus BASESCU.

La remarca moderatorului ca seful diplomatiei romane, Titus Corlatean, ar fi spus ca TRAIAN BASESCU si-ar dori o intalnire la nivel inalt cu Vladimir Putin, presedintele a spus ca nu a facut o astfel de solicitare si ca o asemenea intalnire ar fi “un lucru foarte rau”.

Citeste si: REACTIA PRESEDINTELUI BASESCU DUPA CE DMITRI ROGOZIN A ACUZAT ROMANIA CA I-A INCHIS SPATIUL AERIAN

“Eu nu am facut nicio solicitare pentru o intalnire cu presedintele Putin, iar Corlatean stie foarte bine lucrul acesta, pentru ca vizitele presedintele se stabilesc prin MAE. De cand e PSD la guvernare, eu nu am adresat MAE solicitarea sa declanseze un proces in urma caruia sa aiba loc o intalnire a mea cu Putin.”, a aratat seful statului.

Pe de alta parte, referitor la recentele declaratii ale lui Dimitri Rogozin, TRAIAN BASESCU ii transmite oficialului rus ca “noi suntem o natiune care a trait intre trei imperii” si “suntem tot aici”.

“Rogozin este un om extrem de impulsiv, de orgolios, iar in cazul de fata eu suspectez ca a facut declaratiile dupa ce se imprietenise bine cu vreo cateva sticle cu vodca. Este evident ca nu poti sa iei in consideratie acest tip de declaratii.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: TREBUIE SA AFLAM CATA VODKA A BAUT ROGOZIN INAINTE SA FACA ACELE DECLARATII

Ce sa ne spuna Rogozin, cine suntem? Daca are nevoie, ii spunem noi lui cine suntem, daca nu stie. Si ii pot spune eu ca suntem o natiune care a tarit intre trei imperii, Imperiul Rus la rasarit, Imperiul Otoman la sud si Imperiul austro-ungar la vest si suntem tot aici, ei a trebui sa plece de pe-aici. Astia suntem noi, iar Rogozin ar trebui sa bage bine in cap lucrul acesta”, a comentat TRAIAN BASESCU la Digi 24.

Potrivit sefului statului, Ministerul de Externe “si-a facut treaba”, replicand la aceste declaratii, in conditiile in care Rogozin este vicepremier in guvernul Federatiei Ruse.

BASESCU: DACA IN UCRAINA E RAZBOI CIVIL, ROMANIA VA FI PROFUND AFECTATA

Sursa foto: ziuanews.ro