TRAIAN BASESCU, despre reactia lui VICTOR PONTA privind RUSIA: PLAGIATORUL ramane tot PLAGIATOR

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a criticat, sambata, la Galati, la o intrunire a Partidului Miscarea Populara (PMP), reactia premierului VICTOR PONTA la amenintarile venite din partea sefului Statului Major al armatei ruse la adresa Romaniei.

“Am observat, sigur nu-i momentul unei critici pe aceasta tema, dar am observat decalajul de intelegere. Am vazut pozitia premierului Victor Ponta legata de amenintarea pe care a facut-o seful Statului Major al armatei Federatiei Ruse la adresa Romaniei ca este tinta pentru armata Federatiei Ruse. Si el a raspuns cum raspundeam — cam pe tonul si cu cuvintele pe care le utilizam eu cand era vorba de Ucraina si nu de tara ta. Sigur, plagiatorul ramane tot plagiator. Marea problema este ca atunci cand vorbesti de Ucraina — e un stat in afara NATO, un stat care nu era statul roman si un stat pe care noi tot timpul l-am considerat mult mai puternic decat noi din punct de vedere militar. Iar reactiile pe care eu le aveam la vremea la care Federatia Rusa sustinea separatistii din estul Ucrainei, cum ii sustine si acum, erau reactii politice care nu necesitau alt tip de reactive”, a declarat TRAIAN BASESCU.

Citeste si: AVERTISMENT de la seful Statului Major rus: Tarile care gazduiesc SCUTURI ANTIRACHETA vor deveni TINTE PRIORITARE

Fostul presedinte a mai spus ca atunci cand seful Statului Major al armatei Federatiei Ruse a nominalizat Romania ca tinta ar fi trebuit sa i se raspunda cu anunturi care sa arate ca “iti maresti capacitatea de aparare prin finantare suplimentara”.

“Cand seful Statului Major al armatei Federatiei Ruse nominalizeaza Romania ca tinta, nu i se raspunde cu declaratii, ci cu anunturi — se anunta ca s-a marit bugetul Apararii cu inca 0,2 la suta. Asta este un raspuns de stat responsabil care reactioneaza la amenintare. Nu ai de ce sa intri in dispute cu seful Statului Major al armatei Federatiei Ruse, ci pur si simplu anunti ca iti maresti capacitatea de aparare prin finantare suplimentara. Este o observatie pe care o fac ca om bantuit de multe experiente in cei zece ani cat am fost presedintele Romaniei”, a mai spus TRAIAN BASESCU.

Citeste si: VICTOR PONTA: Romania nu se va lasa INTIMIDATA de DECLARATIILE AGRESIVE ale diplomatiei RUSE

Fostul sef al statului s-a aflat sambata la Galati, unde a participat la intalnirea organizatorica zonala sud-est a PMP, cu participarea organizatiilor judetene din Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea si Tulcea.

Sursa foto: antena3.ro