TRAIAN BASESCU, despre SCANDALUL CODULUI SILVIC: Se pun in CARCA ALTORA efectele CORUPTIEI din guvernarea ADRIAN NASTASE

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU considera ca afirmatiile facute de premierul Victor Ponta in privinta CODULUI SIVIC au fost lansate din dorinta de a arunca responsabilitatea asupra lui KLAUS IOHANNIS, punand ”in carca altora efectele coruptiei din guvernarea Nastase”.

”Este dorinta de a arunca peste gardul Controceniului o problema care, in niciun caz, nu este a lui Iohnannis. Daca Iohannis a gresit cu ceva e ca nu a dat o explicatie publica de ce a intors legea. Radacinie firmei austriece in Romania sunt in 2003. La guvernarea Nastase a fost o practica, padurile, date pe zece ani unei firme austriece, petrolul, dat pe zece ani si nu s-a mai facut rediscutarea redeventei. Oamenii acestia incearca acum sa puna in carca altora efectele coruptiei din guvernarea Nastase. Incearca sa puna in spatele unor nou-veniti la putere responsabilitatea pentru ce au facut in mandatul lui Nastase”, a declarat TRAIAN BASESCU intr-o interventie telefonica la postul B1 TV.

”In timpul madatului meu a fost batalia gaterelor ilegale. SRI a dat informatii continuu Guvernului si presedintiei legat de faptul ca se fac exploatari ilegale. Aici nu discutam de exploatari ilegale, ci de faptul ca se fac exploatari abuzive cu acoperire legala. Urmarind dezbatarea publica eu cred ca se urmareste o schmbarea a legii, o imbunatatie a punerii sub control a ce se intampla cu padurile. Trebuia imbunatatit mai demult Codul silvic, sunt convins ca si acest Cod silvic lasa loc de imbunatatiri. Eu as limita la 30% cifra de afaceri pe afacerile cu lemn, pentru a pune sub control taierile”, a mai spus fostul presedinte.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS il ataca pe PONTA: Tanarul premier a facut o DECLARATIE foarte GRAVA

Referitor la faptul ca VICTOR PONTA ar fi primit date de la serviciile de informatii in legatura cu interventii facute la presedintele KLAUS IOHANNIS, TRAIAN BASESCU sustine ca aceste informatii sunt ridicole.

“Este putin ridicol. Daca serviciile de informatii ar fi avut aceste informatii, cu siguranta erau pe masa presedintelui, mai ales ca au fost dezbateri publice, proteste, iar la astfel de momente, serviciile de informatii reactioneaza foarte prompt”, a declarant TRAIAN BASESCU.

Fostul sef al statului a tinut sa precizeze ca VICTOR PONTA nu avea cum sa fie informat de servicii asupra unui subiect de o asemenea importanta, iar presedintele nu. “Ponta a blufat cu informatiile pe care le are, a vrut sa consolideze o minciuna. N-am niciun dubiu ca cineva ar indrazni sa dea informatii de asemenea importanta premierui si sa nu le dea presedintelui”, a spus TRAIAN BASESCU.

“Informarea presedintelui genereaza interventie – ori publica, eu am utilizat in interventiile publice informatii de la serviciile de informatii, ori acea interventie care e mai eficienta – il sun pe ministru, ii spun situatia si ii cer sa-mi dea un raspuns”, a subliniat TRAIAN BASESCU.

“Lucrul institutional se petrece, chiar daca nu se face public”, a mai spus fostul sef al statului.

TRAIAN BASESCU a mai precizat si ca in cei zece ani de mandat nu a primit niciodata vreun previz din partea Consiliului Conscurentei cu privire la promulgarea unei legi.

”Nu mi s-a intamplat in zece ani sa primesc de la Consiliul Concurentei un preaviz legat de promulgarea unei legi. Probabil domnul Chritoiu vrea sa se mentina daca a facut asa ceva. Consiliul Concurentei nu are o relatie institutionala din proprie initiativa cu presedintele. Ar fi interesant daca poate spune cineva daca presedintele a cerut un punct de vedere”, a explicat TRAIAN BASESCU.

”Stiu, din tratatul de la Lisabona ca orice stat membru cand constata o situatie dificila poate introduce o clauza de salvagardare. Daca specialistii au ajuns la concluzia ca fondul forestier trebuie protejat de taieri si se impune o reluarea a ciclului de creare de noi paduri, Romania trebuie sa apeleze la clauza de salvagardare”, a mai sugerat fostul presedinte.

Sursa foto: radioiasi.ro