TRAIAN BASESCU: Dosarul lui KLAUS IOHANNIS trebuia judecat INAINTE de depunerea candidaturii la prezidentiale

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat duminica, dupa intalnirea pe care a avut-o la un restaurant cu ELENA UDREA si EMIL BOC, ca procesul lui KLAUS IOHANNIS cu ANI privind incompatibilitatea trebuia judecat inainte ca acesta sa-si depuna candidatura la presedintie din partea ACL.

Citeste si: ICCJ va judeca luni cerere ANI de preschimbare a termenului din dosarul lui IOHANNIS

Este o realitate incompatibilitatea. Problema este cum decide Justitia sa judece. Dosarul domnului Iohannis legat de incompatibilitate se afla la Inalta Curte din 2013. Sigur, nimeni nu este indreptatit sa judece termenele, nici eu nu pot s-o fac, si, totusi, daca privim la situatia reala care s-a creat, ar fi fost trei alternative. Una, sa se judece inainte de depunerea candidaturilor, care ar fi fost cea mai corecta din punctul de vedere al sanatatii competitiei politice. A doua varianta ar fi fost sa se judece inainte de a se baga voturile in urna, mai putin buna decat prima varianta, dar mai putin rea decat daca se judeca dupa ce se baga voturile in urna. Atunci, din punct de vedere politic, nu putem spune decat ca Justitia va avea o decizie majora cu privire la alegeri, ceea ce este nepermis intr-un stat democratic, poporul are dreptul sa decida alesul si nu Justitia”, a spus Basescu, care a mai aratat ca in cadrul intalnirii de duminica a discutat si despre acest subiect.

Citeste si: ACL reactioneaza fata de cererea ANI de urgentare a procesului lui IOHANNIS

Basescu a mai spus ca, in cazul in care KLAUS IOHANNIS va fi ales presedintele Romaniei si ICCJ va da dreptate ANI, candidatul ACL trebuie sa abandoneze mandatul de la Cotroceni.

De asemenea, presedintele a precizat ca dosarul lui Iohannis nu se poate suspenda in cazul in care acesta va ajunge presedinte.