Traian Basescu, dupa modificarea Codului Penal: Ponta, Antonescu si Zgonea sunt cei trei mari responsabili

Traian Basescu a reactionat in aceasta seara, dupa ce mai multe ambasade de la Bucuresti, printre care si cea a Statelor Unite , au criticat modificarile din Codul Penal.

Seful statului a reiterat la postul de televiziune B1 Tv ideea unei lovituri de stat. Cat despre modificarile din Codul Penal, Basescu a gasit cei trei mari responsabili:

“Oamenii astia au facut un mare rau Romaniei, dar trebuie spus ca dincolo de actiunea parlamentarului de rand, au fost trei mari responsabili: Victor Ponta, care a avut o presiune enorma de la baronimea locala, sa amputeze ANI si alte institutii care pot sa ii prinda cu fraude; Crin Antonescu, care a avut acelasi timp de presiune; si un om care este smenar, iar acesta este presedintele Zgonea.

 Zgonea a manipulat votarea a doua legi, cu o viteza extraordinara. Niste smecherii politice de proasta calitate. Eu cred ca Zgonea ar trebui sa demisioneze!”

La luaraea unor astfel de decizii cu privire la Codul Penal, Basescu este convins ca au participat si politicieni din PDL, partidul sau de suflet:

“In faza initiala, sefii celor doua grupuri PDL de la Camere – dl Toader si dl Radulescu – au semnat pentru diminuarea puterilor ANI.”

Referitor la legea amnistiei, seful statului ramane optimist: “N-as fi atat de pesimist in ce priveste viitorul, poate ca punerea pe ordinea de zi a Legii amnistiei este pentru a i se da un vot negativ. Poate.”