TRAIAN BASESCU audiat la PARCHETUL GENERAL! REACTIA fostului PRESEDINTE

Presedintele PMP, Traian Basescu, este asteptat, marti, la Parchetul General, pentru a da explicatii in legatura cu inregistrarea data publicitatii de patronul RTV, Sebastian Ghita, in care fostul sef al statului vorbea despre dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare cu executare, informeaza jurnalistii de la Hotnews.ro. 

UPDATE: Dupa aproape trei ore petrecute la Parchet, Traian Basescu a declarat, la iesire, ca a fost audiat in calitate de martor, insa a spus ca nu poate da mai multe detalii din dosar. Intrebat de jurnalisti daca a influentat vreodata actul de justitie, fostul presedinte a raspuns: “Niciodata! Scoateti-va din gandire abordarea ca vreodata m-am ocupat de vreun dosar!”.

Inconjurat de reporteri si asediat cu intrebari, Basescu s-a aratat vizibil iritat. “Lasati-ma sa ajung la masina! Chiar e nepermis! Nu am nimic altceva de declarat!”, a spus acesta, dupa care s-a urcat in autoturismul ce il astepta in fata institutiei.

STIIRE INITIALA

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar penal dupa ce postul Romania TV a difuzat aceasta inregistrare, iar Traian Basescu l-a acuzat pe Sebastian Ghita ca l-a inregistrat “cand era cu el la masa”.

Sebastian Ghita a dat publicitatii la Romania Tv o inregistrare in care interlocutor este fostul presedinte Traian Basescu, care sustinea ca stie cum a fost condamnat Dan Voiculescu si cum ar fi fost aranjata mutarea judecatoarei Camelia Bogdan in locul magistratului Stan Mustata. In inregistrarea difuzata de Romania TV, Ghita a afirmat ca “sunt multe persoane carora in acesti 10 ani li s-au facut mari nedreptati. Cazurile pe care le cunosc indeaproape cu amanunte si stiu cat de nedrept, incorect au fost aranjate si masluite sunt cel al lui Adrian Nastase, al lui Seres, felul in care lui Geoana i s-au furat alegerile, felul in care au fost pacaliti milioane de romani la suspendarea lui Basescu, felul in care a fost deturnata vointa Monei Pivniceru la numirea lui Kovesi, cazul lui Voiculescu cu Camelia Bogdan si judecatorul Stan Mustata, felul in care s-a masluit dosarul Voiculescu-Bendei, felul in care s-a aranjat dosarul Sarbu pe adresa secreta a lui Florian Coldea”.

 
Sursa foto: realitatea