DOSARUL in care BASESCU este acuzat de UZURPAREA de CALITATI OFICIALE NU A FOST REDESCHIS. UPDATE

Fostul presedinte al Romaniei, TRAIAN BASESCU, a ajuns, marti dimineata, la sediul Curtii de Apel Bucuresti (CAB), unde urmează să fie audiat intr-un nou dosar, informeaza postul B1 Tv.

UPDATE 16.10 CURTEA DE APEL BUCURESTI a respins, marti, plangerea depusa de revolutionarul ION CIOCHINA impotriva solutiei procurorilor de a nu-l trimite in judecata pe fostul presedinte TRAIAN BASESCU pentru UZURPARE DE CALITATI OFICIALE si incalcarea ordinii constitutionale, anunta Agerpres. Ion Ciochina a depus o plangere la Parchetul General in august 2012 pentru fapte de uzurpare a unei calitati oficiale de catre Traian Basescu. Fostul sef al statului a fost citat, marti dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti.

Plangerea penala a fost depusa initial impotriva lui Traian Basescu de catre Ion Ciochina, de profesie jurist, si de senatorul liberal IOAN GHISE. Dosarul a fost CLASAT, solutia fiind de NEINCEPERE A URMARIRII PENALE. Decizia a fost contestata de Ion Ciochina la Inalta Curte, care si-a declinat competenta catre Curtea de Apel Bucuresti.

“Se invoca LUCRURI CARE NU AU NIMIC CU LEGEA SI CONSTITUTIA. Este o reclamatie depusa initial de domnul Ghise si de domnul Ciochina pentru uzurpare de calitati oficiale si INCALCARE A CONSTITUTIEI, or, eu am exercitat functia de presedinte al Romaniei numai si numai in baza deciziilor Curtii Constitutionale. Mai mult decat atat, dansul reclama faptul ca n-am tinut cont de hotararea de suspendare a Parlamentului, numai ca nu Parlamentul are rolul de a stabili cand o persoana exercita functia de presedinte al Romaniei. Dupa alegeri, CCR valideaza alegerile, iar dupa referendumuri CCR valideaza sau invalideaza referendumul. Referendumul din vara lui 2012 a fost invalidat prin decizia CCR cu precizare expresa de reluare a activitatii de presedinte al Romaniei”, a declarat Traian Basescu la iesirea din sediul Curtii de Apel Bucuresti, potrivit Digi 24.

UPDATE 09.50: La iesirea din sediul CAB, TRAIAN BASESCU a declarat ca a stat putin in fata judecatorilor pentru ca nu poate sa dureze mai multe “cand se invoca lucruri care nu au nicio legatura cu Constitutia si cu legea”. “Eu am exercitat functia de presedinte al Romaniei numai in baza deciziilor Curtii Constitutionale. Dansul (senatorul Ioan Ghise n.r.) reclama faptul ca nu am tinut cont de hotararea Parlametului de suspendare, numai ca nu Parlamentul are rolul de a stabili cand o persoana are dreptul sa ocupe pozitia de presedinte al Romaniei. Numai Curtea Constitutionala poate valida sau invalida referendumul. Curtea Constitutionala a invalidat referendumul din vara anului 2012, cu recomandarea expresa sa imi reiau atributiunile de presedinte”, a declarat fostul presedinte. “Asta e viata, democratia”, a conchis TRAIAN BASESCU.

Magistratii vor decide daca vor  redeschide dosarul privind acuzatiile de uzurpare de calitati oficiale formulate de parlamentarul IOAN GHISE si juristul ION CIOCHINA la DIICOT in anul 2012, dupa referendum, cei care au considerat ca TRAIAN BASESCU a revenit ilegal in functia de presedinte.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: jurnalul