Traian Basescu este convins ca intrarea lui Iohannis in Executiv va reprezenta un castig pentru Guvernul Ponta

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata seara, pentru reporterii postului B1TV, ca intrarea prim-vicepresedintelui liberal, Klaus Iohannis, in Executiv ar reprezenta un castig pentru Guvernul Ponta.

Presedintele Romaniei a mai afirmat ca formula Guvernului nu a mai fost, de data aceasta, decisa la GRIVCO (Grupul industrial Voiculescu si Compania SA). Cu toate acestea, Klaus Iohannis trebuie sa aiba grija cu incompatibilitatea, a mai adaugat Basescu.

Citeste si: Die Welt: Traian Basescu nu agreeaza numirea lui Iohannnis in functia de vicepremier 

Traian Basescu se afla la Cluj-Napoca unde va lua parte, duminica, la o dezbatere organizata de Fundatia Miscarea Populara.

“Eu cred ca Iohannis e un castig pentru Guvern, trebuie sa aiba grija cum le aranjeaza, cu compatibilitatea. Altfel, el este experimentat in administratie si de data asta vine in Guvern fara sa fie facut aranjamentul la Grivco, ceea ce e bine. Prima data cand a vrut sa vina premier ii spusese Voiculescu, acum nu”, a declarat Traian Basescu.

Aceasta declaratie a presedintelui Romaniei a aparut la scurt timp dupa ce cotidianul german Die Welt a prezentat un amplu articol in care sugera ca Traian Basescu nu ar agreea o cooptare a “neamtului” Klaus Iohannis in Guvernul Romaniei.

Sursa foto: presidency.ro