TRAIAN BASESCU: Este INADMISIBIL ca presedintele Romanei sa vorbeasca prin PRESA GERMANA mai mult decat vorbeste prin cea romaneasca

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat duminica, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV, ca este INDAMISIBIL ca presedintele KLAUS IOHANNIS sa vorbeasca mai mult prin PRESA GERMANA, decat prin cea din Romania.

”Este inadmisibil ca presedintele Romanei sa vorbeasca in Germania, prin presa germana, mai mult decat vorbeste prin presa romaneasca. Nu as vrea sa ajungem la situatia in care Germania il are oricum pe Donald Tusk ca servitor acolo, presedinte al Consiliului European,  sa mai creeze si un presedinte al Romaniei, sa fie copilul de mingi al Germaniei. Vreau sa cred ca este doar o intamplare faptul ca ne vorbeste Iohannis in limba germana”, a declarat fostul sef al statului.

Totodata, TRAIAN BASESCU este de parere ca KLAUS IOHANNIS greseste pentru ca nu isi exprima mai des punctele de vedere cu privire la problemele de actualitate, precizand ca presedintele confunda Romania cu Germania.

Citeste si: TRAIAN BASESCU, despre SCANDALUL CODULUI SILVIC: Nicio tabara nu vrea sa puna PUNCTUL PE I – INCETAREA sau RATIONALIZAREA TAIERILOR

”Dupa parerea mea, presedintele Iohannis greseste. El se fereste sa semene, intr-un fel sau altul, cu abordarile pe care le-am avut eu. Adica iesiri frecvente in care exprimam puncte de vedere cu privire la ceea ce se intampla in spatiul politic. Greseste pentru ca Romania nu e Germania. Dansul aici face confuzia. Acolo lucrurile sunt asezate, suntem in alta lume.  Punctele de vedere ale presedintelui trebuie exprimate de cate ori este nevoie, pe cat posibil in limba romana. Daca o sa ne oblige, ma rog, o sa invatam si limba germana, daca devine limba obligatorie sau limba oficiala in Romania. Dar deocamdata presedintele Romaniei vorbeste in limba romana, pentru romani. Daca nu e jignitor cumva sa vorbesti limba romana. Eu nu ma sfiesc sa vorbesc. Imi place si cred ca un presedinte trebuie sa se adreseze romanilor in limba romana”, a mai precizat TRAIAN BASESCU.

Citeste si: Interventiile lui BASESCU nasc SCENARII: Dati-i o CERERE de ADEZIUNE fostului presedinte