TRAIAN BASESCU: Este nevoie de un MUZEU AL COMUNISMULUI in Palatul Parlamentului

TRAIAN BASESCU a declarat, sambata, la Congresul PNTCD, ca este nevoie si ca nimeni nu a gasit resurse pentru infiintarea unui MUZEU AL COMUNISMULUI in Palatul Parlamentului, in care sa fie prezentate, de exemplu, documentele care au stau la baza procesului impotriva tortionarului Visinescu.

”Ce am inteles de la inteleptii din partidul dumneavoastra este ca era nevoie de o curatare a societatii romanesti de propriul ei trecut. Daca vreti, era nevoie de o atitudine politica, in primul rand si aceasta realitatea pe care am inteles-o fie de la domnul Coposu, Diaconescu, de la domnul Galbeni, a fost o realitate pe care am incercat sa o materializez si, partial, am reusit in mandatul meu”, a spus TRAIAN BASESCU la Congresul PNTCD de la Poiana Brasov.

El a vorbit, in acest context, despre condamnarea comunismului.

Citeste si: BASESCU: “Ponta este exemplificarea perfecta a FARSEORULUI”

”O condamnare care a avut o lista intreaga de obiective practice in raportul de condamnare a comunismului, liste practice care, in cea mai mare parte, s-au materializat, cu exceptia unui singur element de actiune, care insemna un muzeu al comunismului. Niciunul din diriguitorii Parlamentului Romaniei nu au gasit resurse sa puna la dispozitie, in Parlament, un spatiu pentru asa ceva. Sigur, avem Sighetul, avem multe alte elemente, dar ar fi fost extrem de important ca in Casa Poporului sa existe un astfel de muzeu al comunismului in care documente care astazi stau la baza inclusiv a procesului indreptat impotriva tortionarului Visinescu, spre exemplu, ar fi putut fi prezentate opiniei publice”, a declarat seful statului, citat de Mediafax.

Presedintele a mai spus ca din colaborarea cu PNTCD din perioada 1996-2000 a inteles nevoia predarii arhivelor fostei Securitati.

Citeste si: BASESCU acuza Antena 3 si Romania TV de PROPAGANDA

“Astazi, 2,5 milioane de dosare ale fostei Securitati sunt la CNSAS. Tot din aceasta nevoie s-au deschis, in mandatul meu, Arhivele Statului, care permit o evaluare corecta, cu probe, chiar a crimelor comunismului. (…) Daca ar fi mult mai popularizate cele ce s-au gasit in arhive, cu certitudine nu ar mai fi indoiala asupra nevoii de a condamna propaganda de tip bolsevic pe care unele televiziuni o fac. Din pacate, nu o fac numai oamenii in varsta ( propaganda de tip bolsevic – n.r.), oameni ai fostului regim, o fac tineri, de multe ori foarte bine platiti, ca sa schimonoseasca constinte. Acest lucru s-a intamplat in regimul comunist si altii vor sa perpetueze aceste practici si astazi”, a adaugat TRAIAN BASESCU.