TRAIAN BASESCU: Eu nu am declinat ACORDUL DE COLABORARE institutionala cu premierul VICTOR PONTA

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat miercuri seara la TVR ca el nu a declinat niciodata ACORDUL DE COLABORARE institutionala cu premierul VICTOR PONTA si a punctat ca oricine ar afirma ca i-a spus sa faca un pact cu acesta este mincinos.

Seful statului a comentat declaratia premierului potrivit careia el nu a semnat ACORDUL DE COLABORARE cu TRAIAN BASESCU, ci cu anumiti actori institutionali, care si-au respectat in mare parte prevederile documentului, si ca seful statului era “doar un mandatar”. “Eu nu l-am declinat niciodata (acordul de colaborare institutionala). L-a declinat VICTOR PONTA. Cred ca introduce altceva si ne arata modul cum gandeste. Probabil stiti ca orice declaratie a mea sau a premierului este procesata de orice cancelarie asa ca pot sa va spun ca oricine ar spune: noi — de afara, noi — ambasadele, noi — sefii statului cutare si cutare (…) i-am spus presedintelui sa faca un pact cu Ponta eu ii spun ca este mincinos. Nu a existat. A fost o solutie pe care am gasit-o eu cu consilierii mei la Presedintie prin care, dupa neincrederea uriasa instalata in vara anului 2012, sa probez ca totusi omul acesta care a incalcat toate regulile democratiei a fost capabil sa-si puna semnatura pe un angajament. L-am si distribuit pentru ca eu stiu cat de rau era vazuta Romania. Toti spuneau: Domnule presedinte, va stim, dar ceea ce s-a intamplat la dumneavoastra in tara in vara lui 2012 e de neconceput””, a spus seful statului.

Citeste si: VICTOR PONTA: ACORDUL DE COLABORARE a fost semnat cu partenerii Romaniei, TRAIAN BASESCU a fost doar un MANDATAR

El a spus ca ceea ce s-a intamplat in vara anului 2012 a fost absurd, aratand ca in Franta, presedintele acestei tari, FRANCOIS HOLANDE, a ajuns in sondaje la 13 la suta din cauza masurilor pe care le-a luat si nu indrazneste nimeni sa-l suspende din functie. “Daca ar avea in Parlament un Ponta, un CRIN ANTONESCU si un Iohannis, l-ar suspenda. Nici nu indrazneste nimeni sa gandeasca pentru ca in Constitutie spune mandatul presedintelui este de cinci ani. (…) Daca parlamentarii francezi ar avea minte cata are CALIN POPESCU ANTON CONSTANTIN TARICEANU — inima zburdalnica — cu siguranta ar propune o suspendare, dar acolo sunt oameni politici care respecta si institutia prezidentiala, si legile si Constitutia”, a afirmat Basescu.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Pactul de coabitare a fost un troc politic lipsit de transparenta. LIVE TEXT

Intrebat de ce ii spune lui Calin Popescu Tariceanu “inima zburdalnica, Basescu a spus ca ”ii place de el, pentru ca este zburdalnic”. ”Cand ma uit la el, ca arata ca un pensionar, si il duce capul la suspendari, nu iti vine sa crezi”, a adaugatşeful statului.