Traian Basescu: Firma invocata de SRS este una prin care Sorin Ovidiu Vintu a spalat bani

Traian Basescu a facut vineri seara dezvaluriri vizavi de documentele prezentate de Sorin Rosca Stanescu, conform carora actualul sef al statului ar fi devenit presedinte al Romaniei in 2004 cu milioane de dolari proveniti din doua firme off-shore din Cipru.

“Firma invocata de Sorin Rosca Stanescu este o firma din Cipru. Nefericita idee sa folosesti aceasa firma, pentru ca este firma prin care Sorin Ovidiu Vantu a spalat bani. Fac aceasta afirmatie pentru ca stiu ce am cerut eu in mod repetatat presedintelui Ciprului: deschiderea comisiei rogatorii dintre Romania si Cipru, ca procurorii romani sa aiba informatii cu privire la miscari de bani facute de societati inregistrate in Cipru de societati din Romaia.

Ghinionul lui SRS este sublinait si de faptul ca prin aceasta firma s-au virat bani dlui Popa, de la FMI, aflat in Indonezia. Este un lucru pe care de asemenea il stiu pentru ca a trebuit sa fac interventii catre presedintele Indoneziei.”, a acuzat presedintele intr-o confernta sustinuta vineri seara la Cotroceni.

Seful statului e convins ca in acest scandal este implicat si Sorin Ovidiu Vantu, alaturi de cei mai importanti adversari politici ai sai:

“Sorin Ovidiu Vintu este parte a acestei manopere. Vreau sa ii avertizez ca voi fi presedinte pana in ultima zi a mandatului meu si voi proteja justitia de influenta politicului pana la capat. Aici nu va exista un pas inapoi in ceea ce ma priveste si avertizez ca sunt foarte hotarat.

Fie ca vorbim de dl Voiculescu, de dl Vintu, de Victor ponta de Rosca Stanescu, este bine sa nu aiba nicio speranta ca in ultimele 12-13 luni ale mandatului voi fi mai putin vigilent ca voi apara justitia de interferenta politicului.”

Subiectul SRS s-a incheiat cu un mesaj la adresa liderului PNL, Crin Antonescu: “- Pentru ca dl presedinte al Senatului, Crin Antonescu,vrea sa faca si o comisie,  public il rog sa il intrebe pe Rosca Stanescu daca pe data de 3.03.2004 i s-au virat in cont de la firma din Cipru care era in documente suma de exact de 299.672 de dolari si sa il mai intrebe de o alta data, daca i s-au virat cumva de al aceeasi firma suma de 486.000 de euro si eventual contra caror servicii – poate ii spune lui Antonescu”