Traian Basescu i-a transmis un mesaj presedintelui francez, Francois Hollande

Presedintele Traian Basescu i-a transmis, duminica, un mesaj presedintelui Frantei, François Hollande, in care isi exprima profunda compasiune, in urma rapirii si executarii, sambata, la Kidal (Mali), a celor doi jurnalisti francezi ai Radio France International (RFI).

“Doresc sa va transmit expresia profundei mele compasiuni fata de tragicele evenimente care au zguduit opinia publica franceza in aceste zile. Uciderea jurnalistilor francezi capturati in Mali ne aduce iarasi, din nefericire, in fata unei probleme grave cu care se confrunta intreaga lume, aceea a terorismului”, se arata in mesajul sefului statului, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu mai transmite in mesajul catre omologul sau francez ca poporul roman si el, personal, sunt “alaturi de poporul francez si, mai ales, de familiile victimelor in aceste momente de grea incercare”. “Prin implicarea sa in lupta impotriva terorismului Franta a dovedit ca este gata sa faca sacrificii pentru ca lumea in care traim sa fie una sigura in spiritul respectului fata de libertatea si demnitatea umana. Imi exprim speranta ca aceste tragedii prin care vietile noastre resimt presiunea extraordinara a violentei si a extremismului sa ne uneasca si mai mult in lupta impotriva miscarilor teroriste, avand deplina constiinta a responsabilitatii fata de valorile civilizatiei in care credem si pe care le vom apara intotdeauna cu intreaga forta a solidaritatii noastre”, se mai arata in mesajul transmis de Traian Basescu lui Francois Hollande.

Sursa foto: presidency.ro