Traian Băsescu îi dă un sfat lui Klaus Iohannis! Revine starea de urgență?

Fostul președinte Traian Băsescu i-a oferit un sfat actualului șef al statului, Klaus Iohannis. Băsescu a declarat că dacă PSD nu va vota starea de alertă, Iohannis poate emite un decret pentru starea de urgență, care să cuprindă toate regulile care trebuie respectate.

Traian Băsescu a oferit ”soluția care va limpezi” scandalul creat în ultimele zile de o posibilă prelungire a stării de alertă. „Dacă nu se va vota starea de alertă, președintele poate emite decret pentru starea de urgență. Se va putea modela totul în decretul respectiv, în care să se spună ce se va face”, a spus Băsescu la postul B1 Tv.

Traian Bsescu a adăugat că deși PSD amenință cu un vot, social democrații sunt fără valoare. ”Este un zgomot inutil, se poate rezolva în 30 de minute. Poate scrie ce vrea să facă Guvernul în starea de alertă. Să porți mască, să nu se deschidă restaurantele… Așa va limpezi treaba. PSD e vulnerabil, poate rămâne cu votul, dar fără valoare”, a spus Traian Băsescu.

La scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la parlamentari pentru a vota prelungirea stării de alertă în contextul limitării pandemiei de coronavirus, PSD a anunțat prin vocea purtătorului său de cuvânt că nu va vota prelungirea stării de alertă anunțată de șeful statului.

Sursa foto: presidency