Traian Basescu il acuza pe Victor Ponta ca dirijeaza sistemul judiciar

Traian Basescu a declarat luni seara ca premierul Victor Ponta are influente masive asupra ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc. Seful statului crede ca numirile in parchete sunt facute la ordinul primului ministru!

Presedintele este convins ca s-a incalcat legea in cazul schimbarii procurorului Papici.  “Legat de ce s-a speculat cu privire la faptul ca i-am dat procurorului general telefon, sa nu faca greseala inlocuirilor intempestive la DNA: prin ceea ce a comandat premierul Ponta, a transmis ministrul Justitiei si a executat procurorul general, s-a incalcat legea si acordul de cooperare institutionala intre presedinte si prim-ministru”

Cat despre “basismul” prezent printre procurori, conform USL, Basescu a declarat: “Voi fi de acord cu aceasta afirmatie daca macar unul dintre acesti mincinosi care spun ca parchetele sunt ale lui Basescu, un procuror, va spune: presedintele Basescu m-a influentat in acest dosar. Atata vreme cat nu exista, resping orice astfel de afirmatie. Obiectivul meu a fost ca prin numiri sa asiguram independenta parchetelor si izolarea lor de influenta partidelor”.