Traian Basescu il acuza pe Victor Ponta de lasitate

Traian Basescu este convins ca vizita lui Victor Ponta la Johannesburg in ziua in care Parlamentul a avut pe ordinea de zi modificarile in ce priveste domeniul justitiei este un act de lasitate si iresponsabilitate.

“A fost programata aceasta grea lovitura pentru statul de drept intr-o zi cand prim-ministru nu era in tara. Se vede stilul premierului de a spune ca nu stie. A stiut foarte bine, si el si Crin Antonescu despre modificarile la Codul Penal. Macar Crin Antonescu a argumentat de ce. Premierul, in stil absolut personal, de neasumare a raspunderii, s-a aflat azi la Johannesburg”, a declarat seful statului, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Intrebat daca il va chema pe primul ministru la o discutie, pe tema modificarilor aduse codului Penal, Basescu a raspuns: “Era in Africa de Sud, nu stiti ca el e nevinovat intotdeauna? Victor Ponta era la Johannesburg – asa o sa spuna – in timp ce presedintele nu e de acord cu Codul Penal. O sa avem o discutie, il invit”, a spus zambind Traian Basescu.

Seful statului a continuat atacul ducand discutia in zona lipsei decizionale a cabinetului Ponta: “Stiti de 1 centimetru de contract pentru autostrazi care s-a facut de cand au venit oamenii astia la putere? Taie panglici pe la proiecte lansate de Boc. Au oprit Nadlac –Arad si celebra autostrada transilvania. Vor sa contruiasca autostrazi catre Bombonica, Alexandria.

O alta proba este numarul de ordonante pe care l-au emis. De la instalarea Guvernului Ponta s-au emis peste 80 de ordonante simpLe si 150 de urgenta. Asta in conditiile in care au majoritatea in Parlament. Asta arata ca prioritatile acestor oameni sunt sa scape de sub orice control. Avand in vedere ca avocatul poprului este un supus al puterii, le reuseste!

Au fost 30 de ordonante, numai la Presedintie, suspecte de a fi neconstitutionale. Nu avem ce face! Asta e avocatul USL-ului,  nu al Poporului!’, si-a incheiat atacul Traian Basescu.