Traian Basescu, in continuare nemultumit de acciza suplimentara la carburanti

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, duminica seara, cu membrii misiunii Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale (BM) pentru a discuta, pentru a doua oara, pe marginea continuarii Acordului.

Intalnirea de duminica a avut loc in Salonul Ambasadorilor de la Palatul Cotroceni si, la fel ca in timpul intalnirii anterioare, presedintele tarii si-a exprimat nemultumirea atat fata de introducerea accizei suplimentare la carburanti, cat si de faptul ca stocul arieratelor societatilor de stat nu a scazut conform intelegerii dintre Guvern si institutiile internationale care fac parte din misiunea care viziteaza Bucurestiul in aceasta perioada.

“In cadrul intrevederii, domnul presedinte Traian Basescu s-a aratat nemultumit ca stocul arieratelor societatilor de stat nu a scazut conform intelegerii dintre Guvernului Romaniei si institutiile financiare internationale si ca nu este luata in calcul o reducere suficienta a deficitului structural, ceea ce poate duce la masuri fiscale suplimentare. Domnul presedinte Traian Basescu a tinut sa sublinieze din nou ca nu sustine introducerea unei accize suplimentare pentru benzina si motorina deoarece nu o considera necesara, cheltuielile bugetare putand fi acoperite fara aplicarea acestei accize”, informeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat.

Citeste si: Basescu, la intalnirea cu FMI: Nu sustin taxa pe carburanti, este o mare greseala care va afecta economia si populatia 

Traian Basescu a mai avut o intalnire cu delegatia formata din reprezentanti ai FMI, CE si BM pe 23 ianuarie, prilej cu care seful statului a reiterat faptul ca nu sustine introducerea accizei la carburanti, mentionand ca nu va bloca deciziile pe care aceste institutii le iau cu Guvernul Romaniei, dar sa nu i se ceara sa semneze ce negociaza ei.

Vizita misiunii formata din reprezentanti ai FMI, BM si CE a inceput pe data de 21 ianuarie si se va incheia miercuri, 5 februarie.

Sursa foto: presidency.ro