TRAIAN BASESCU, IN DIRECT de la COTROCENI. REDUCEREA CAS, taxe noi de la PONTA- LIVE TEXT

UPDATE ORA 18.52: Despre reducerea CAS

Un alt risc este deraierea acordului cu Fondul(n.r.- FMI). In lipsa acestuia, pierdem top-up-ul. (…) IN ACEASTA SITUATIE se mai adauga 10%, ceea ce inseamna, spre exemplu, ca la cai ferate in loc de 85%, este 95%, bugetul suportand doar 5%. (…) Nu voi promulga legea, pana cand nu voi avea o disctuie foarte serioasa cu Guvernul. (…) Nu trebuie sa punem in risc stabilitatea macroeconomica.

UPDATE, ora 18.50:  Voi uza de articolul 86, care spune ca presedintele poate consulta guvernul intr-o problema de importanta deosebita. (…) Ar fi pacat sa ajungem sa ajungem in 2015 dupa alegeri intr-o situatie ca in 2010 tot prin niste masuri nesabuite; la vremea aceea TARICEANU. (…) Aceasta masura nu este sustenabila.

UPDATE ORA 18.46: O solutie ar fi cresterea salariilor. (…) Avem un dezechilibru urias, mai mult de un pensionar pe un salariat. MARIREA SALARIILOR NU AR FI ACCEPTATA nici de firme , nici de bugetul de stat. (…) Se va merge spre relocarea banilor de la investiitii catre pensii, dar asta va insemna diminuarea locurilor de munca. Deja somajul a  crescut cu 0, 2% , ceea ce inseamna cateva zeci de mii. (…) Accelerarea absorbtiei fondurilor ar mai fi o solutie. Avem un risc de dezangajare de peste 1 miliard de euro anul acesta. Sunt solutii, una mai proasta decat alta….

UPDATE ORA 18.43: Nu vad de unde peste noapte se va imbunatati colectarea in asa fel incat sa se acopere cele 5 miliarde. (…) Guvernul va trebui sa aplice alte masuri care se vor duce , din nou, la populatie, ca si cele 35 de taxe impuse, cum ar fi taxa pe stalp. Una dintre tinte pentru guvern va fi cresterea de 2 la 3 ori a taxei pe proprietate, ceea ce va fi extrem de dificil pentru pensionari. Pot aparea si alte taxe.

UPDATE ORA 18.41: Despre reducerea CAS

Reducerea cu 5% a CAS la societati adauga la deficitul de 12,5 miliarde inca 5-5,5 miliarde la fondul de pensii. (…) Salariatii nu au niciun avantaj din reducerea CAS.

UPDATE 18.39: Despre legea educatiei

S-ar putea ajunge ca un doctorat sa fie sustinut la fara frecventa. Eu stiu ca Victor Viorel Ponta nu are respect pentru doctorat. (…) Aceste modificari sunt declarate neconstitutionale la anterioarele verificari pe legea educatiei de catre guvernul Boc.

UPDATE ORA 18.38:Despre legea educatiei

Am transmis o scrisoare Avocatului Poporului PENTRU A ATACA OUG care aduce 97 de modificari la Legea Educatiei. Vreau sa cred ca Avocatul Poporului va face acest pas, chiar daca nu o face cu bucurie.

UPDATE ORA 18.35: Miza Federatiei Ruse pentru fostele state sovietice este o miza politica, legata de controlul politic. As spune, totusi, ca si Rusia are de castigat ca urmare a intrarii in vigoare a acordurilor de asociere. Asta inseamna conditii de competitivitate, inseamna calitate a produselor din cele trei tari , la fel si a produselor din aceste tari.

UPDATE ORA 18.33: Poporul ucrainean vrea sa se apropie de Europa, sa iasa de sub controlul Moscovei. Iata ca reuseste si cu arma in mana si aparandu-si vointa politica. Sper ca rezistenta din Lugansk si Donetk sa fie anihilata.

UPDATE, ORA 18.30: Sunt trei teme. Promulgarea legii de aprobare a acordurilor de asociere a Rep. Moldova, Ucrainei si Georgiei, OUG prvind legea educatiei si legea privind reducerea CAS-ului.

Stire initiala: Presedintele Romaniei, TRAIAN BASESCU va sustine, in cateva minute, o conferinta de presa de la Palatul COTROCENI. Mondonews va transmite PRINCIPALELE DECLARATII oferite de seful statului.

Conferinta de presa va incepe la ora 18.30. Ramai alaturi de noi!

Citeste si: MIRCEA BASESCU va afla pe 21 iulie daca va fi eliberat

-STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE