Traian Basescu, atac la Parlament!

Traian Basescu ataca la Curtea Constitutionala (CCR) Legea privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European!

Legea nu este constitutionala pentru ca incalca atributiile presedintelui, asfel ca mandatul trebuie sa ajunga acum in Parlament, conform sefului statului.  Miza o reprezinta reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

Basescu a trimis astazi presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, in conformitate cu prevederile Articolului 146 lit. a) din Constitutia Romaniei si ale Articolului 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

In comunicat se arata ca, in forma legii adoptata initial de Senat, in calitate de camera decizionala, pe 21 iunie 2012, la sesizarea inaintata de un grup de senatori, Curtea Constitutionala s-a pronuntat prin Decizia nr. 784 din 26 septembrie 2012 asupra sesizarii de neconstitutionalitate a dispozitiilor Art. 2 lit. e), Art. 3, Art. 18 si Art. 19 si a constatat ca sunt neconstitutionale prevederile Art. 3, Art. 18 si Art. 19.

In motivarea cererii se arata ca prevederile legii, transmisa presedintelui Romaniei spre promulgare, sunt neconstitutionale, deoarece contravin dispozitiilor mai multor articole din Constitutia Romaniei, printre care si cea care arata ca “in Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie”.