TRAIAN BASESCU: Kovesi si Nitu mi-au PROMIS inainte de NUMIRE ca SOLUTIONEAZA DOSARELE Mineriadei si Revolutiei

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a declarat, joi, la iesirea din sediul PMP, ca a propus-o pentru inca un mandat la sefia DNA pe LAURA CODRUTA KOVESI pentru ca aceasta s-a angajat ca “va actiona cu celeritate” in ceea ce priveste dosarele Mineriadei si Revolutiei.

“A fost o intalnire publica filmata de toate televiziunile, intalnirea din septembrie 2009. Pot sa va spun ca angajamentul lui Kovesi ca va actiona cu celeritate in continuare in clarificarea dosarului Revolutiei si Mineriadei m-a determinat sa o propun pentru inca un mandat, sa semnez decretul pentru al doilea mandat. Am sperat ca se va intampla, dar Kovesi nu e o exceptie”, a spus TRAIAN BASESCU despre filmuletul postat pe pagina sa de Facebook in care ii cerea LAUREI CODRUTA KOVESI solutionarea de urgenta a dosarelor Mineriadei si Revolutiei.

Citeste si: TRAIAN BASESCU, despre FILMUL postat pe Facebook: Nu a fost un ATAC la Kovesi

Fostul sef al statului a mai explicat si ca procurorul general TIBERIU NITU i-a promis, inainte de numirea in functie, ca va solutiona cele doua dosare in termen de un an, insa nu s-a tinut de promisiune.

Citeste si: DOCUMENT INCENDIAR LAURA KOVESI l-a scapat pe ILIESCU in dosarul MINERIADEI. FOTO in articol

“Kovesi nu e o exceptie, nici Botos nu a facut lumina, nici Nitu. Nitu mi-a promis inainte sa ii semnez decretul ca se va ocupa de cele doua dosare in termen de un an. Cazanciuc a zis ca un an e rezonabil. Vara trecuta, l-am sunat sa il intreb in ce stadiu suntem. Nu era gata. Cu cateva zile inainte sa imi termin mandatul, l-am intrebat si a zis ca nu e gata. Exista ceva in spatele lor care blocheaza acest dosar. Pozitia mea nu e indreptata impotriva vreunui om. Pozitia mea e indreptata catre nevoia de a clarifica ce s-a intampla la Revolutie. Orice om vrea sa stie de ce au murit atatia oameni si care au fost mecanismele care au facut ca dupa alegerile din mai 1990 sa aduci minerii la Bucuresti cand aveai o forta politica atat de mare. Iar pentru mine sunt episoade care ar veni in continuarea condamnarii comunismului pe care am facut-o si e clar ca Revolutia a fost un moment de rastunare a regimului comunist, dar si de confiscare a rasturnarii de catre linia a doua comunista. Obiectivul si solicitarea mea nu este «vreau sa fie bagat in puscarie x si y», dar un stat care se pretinde democratic sa nu faca lumina in acest subiect si sa spuna asa s-au intamplat lucrurile (..) ”, a declarat TRAIAN BASESCU.