TRAIAN BASESCU l-a primit pe PATRIARHUL IERUSALIMULUI

Presedintele TRAIAN BASESCU i-a primit sambata la Palatul Cotroceni pe PATRIARHUL IERUSALIMULUI si al Intregii Palestine, Teofil al III-lea, si pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, cu ocazia vizitei lui Teofil al III-lea in Romania, prilejuita de sarbatoarea patronului spiritual al Bucurestiului, Sfantul Dimitrie Basarabov.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, TRAIAN BASESCU a evocat intalnirea cu PATRIARHUL IERUSALIMULUI care a avut loc in marja vizitei de stat in Israel din ianuarie, exprimandu-si aprecierea pentru eforturile pe care Patriarhia Ierusalimului le face cu scopul de a cultiva dialogul intre religii si confesiuni la Locurile Sfinte.

Citeste si: PATRIARHUL IERUSALIMULUI a ajuns la Bucuresti

Totodata, presedintele i-a multumit patriarhului Teofil al III-lea pentru deschiderea cu care a sprijinit restabilirea comuniunii bisericesti depline dintre Patriarhia Ierusalimului si Patriarhia Romana.

Seful statului a mai vorbit despre faptul ca pluralismul cultural si diversitatea religiilor reprezinta o experienta benefica daca este acceptata in sensul cunoasterii si al tolerantei, al respectului reciproc.

La randul sau, PATRIARHUL IERUSALIMULUI a multumit pentru ospitalitatea primirii si pentru contributia comunitatii romanesti la Locurile Sfinte, fie ca sunt pelerini, fie cetateni stabiliti in Ierusalim.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, i-a multumit presedintelui TRAIAN BASESCU pentru modul in care a incurajat, in toti acesti ani, cooperarea dintre institutiile statului si Biserica, adaugand faptul ca vizita patriarhului Teofil al III-lea in Romania inseamna foarte mult pentru credinciosii din tara noastra, confirmand astfel legaturile istorice si spirituale profunde care ne leaga de Locurile Sfinte.

Citeste si: PATRIARHUL IERUSALIMULUI va aduce in Romania un fragment din LEMNUL SFINTEI CRUCI

In incheiere, cei trei inalti oficiali au subliniat multiplele implicatii ale crizei din Orientul Mijlociu, o realitate dramatica, ce ne obliga sa reflectam la contributia pe care inclusiv Biserica, in dialog cu institutiile statului si cu societatea, o poate avea pentru a promova o cultura a pacii si a solidaritatii.

Cu acest prilej, TRAIAN BASESCU l-a decorat pe Teofil al III-lea cu Ordinul National “Steaua Romaniei” — in grad de Mare Cruce, mai informeaza Administratia Prezidentiala.

Sursa foto: presidency.ro