TRAIAN BASESCU: La ALEGERILE EUROPARLAMENTARE voi VOTA cu PMP

BASESCU, critici dure la adresa lui Victor Ciorbea: Marele fost sindicalist va fi un Avocat al Poporului docil

Presedintele TRAIAN BASESCU a acordat, miercuri, un interviu portalului de stiri Unimedia.info din Republica Moldova, seful statului dezvaluind, printre altele, faptul ca la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE va vota cu PARTIDUL MISCAREA POPULARA (PMP), formatiune politica pe care o sustine.

“Este cunoscut faptul ca eu sustin PMP, cu presedintele Eugen Tomac, voi vota acest nou partid. Avem nevoie de o innoire a clasei politice. Politicienii din anii ’90 au facut tot ce puteau face. A venit randul generatiei de 40 de ani. Oamenii de 40 de ani s-au educat dupa Revolutie si au aspiratiile unei Romanii moderne.

Citeste si: Basescu se teme pentru Republica MOLDOVA: Daca Putin inainteaza, Transnistria e PIERDUTA 

Un basarabean e in fruntea PMP. Ii dau sanse partidului sa obtina rezultate bune. Proiectul e ca in 2016 acest partid sa ajunga sa guverneze. Voi sprijini transparent partidul, dar fara a avea o functie. Nu ma vad lider de partid”, a declarat TRAIAN BASESCU.

Presedintele Romaniei a fost intrebat si despre prezenta pe listele PMP a basarabeanului ALEXANDRU LESKO, fost membru al grupului Ilascu, dar si despre motivele care l-au determinat pe Tomac sa solicite mai multe sectii de votare pe teritoriul Republicii Moldova.

“L-am decorat (n.red. pe Lesko), a facut parte din grupul Ilascu. L-am decorat din respect pentru Republica Moldova. Domnul Lesko este un simbol pentru PMP. Vreau sa fie un partid care sa-i reprezinte si pe cetatenii Republicii Moldova, indiferent de cum se autointituleaza ei, moldoveni sau romani.

Citeste si: Traian Basescu reitereaza ideea unirii cu Republica Moldova 

Nu-mi dau seama daca guvernul va fi de acord. Sper sa fie de acord. Daca nu, sunt convins ca cetatenii romani din Republica Moldova se vor duce la vot macar pentru ca asta inseamna implicarea lor in Parlamentul UE.

Sa speram ca guvernul va intelege acest lucru, chiar daca e un guvern socialist. Sunt convins ca guvernul va tine cont de aceasta cerere din respect pentru cetatenii din Republica Moldova cu drept de vot”, a mai spus TRAIAN BASESCU.

Sursa foto: presidency.ro