Traian Basescu, la Zidul Plangerii: Dorinta din 2009 mi s-a implinit

Traian Basescu a tinut, pe timpul vizitei de lucru din Israel, sa vada si cateva obiective turistice si culturale. Seful statului s-a intors, practic, la Zidul Plangerii, acolo unde, in 2009, lasase un biletel cu o dorinta.

Dupa ce a vizitat Mormantul Sfant din Ierusalim, Traian Basescu a mers la Zidul Plangerii, locul in care acum patru ani isi punea o dorinta, anunta Mediafax. Intrebat de jurnalisti, daca respectiva dorinta s-a implinit, seful statului a raspuns afirmativ.

In 2009, presedintele Romania a fost la asezamantul BOR din Ierusalim, Mormantul Sfant si Zidul Plangerii.

Zidul Plangerii se afla in Vechiul Oras al Ierusalimului, in partea de vest a Muntelui Templului. Acesta este un vestigiu al zidului antic care inconjura curtea Templului iudeu din Ierusalim, iar dupa distrugerea acestuia, este considerat principalul loc sacru al iudaismului.

Zidul Plangerii este, de secole, un loc de rugaciune si principalul loc de pelerinaj pentru evrei. Cea mai veche mentionare despre atasamentul evreilor fata de zid dateaza din secolul al IV-lea.

Practica de a lasa rugaciuni scrise in crapaturile Zidului este foarte cunoscuta, mai mult de un milion de mesaje fiind depuse anual. De asemenea, a devenit deja o traditie ca demnitarii straini care viziteaza Israelul sa lase un mesaj.