Traian Basescu le cere deputatilor sa nu voteze Legea Amistierii

Presedintele Traian Basescu le cere politicienilor din Camera Deputatilor sa respinga Legea pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse.

Purtatorul de cuvant al presedintiei, Bogdan Oprea, a precizat, intr-un comunicat de presa, ca, in opinia sefului statului, “o eventuala adoptare a acestei legi va decredibiliza eforturile de lupta impotriva coruptiei si va afecta increderea in justitie avand, in acelasi timp, efecte catastrofale pentru urmatorul raport privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) “.

Legea amnistierii initiata de deputatii Madalin Voicu (PSD) si Nicolae Paun (minoritati) va fi discutata si votata in regim de urgenta de Camera Deputatilor, cu modificari care ii avantajeaza pe politicieni precum Adrian Nastase, Gigi Becali si Relu Fenechiu.

O parte dintre membrii comisiei juridice a discutat si amendat Legea Amnistierii, luni seara, respinsa de membrii Senatului, urmand ca ea sa fie introdusa marti pe ordinea de zi in regim de urgenta.

Deputatii juristi au adus modificari proiectului initial, astfel incat s-a decis amnistierea pedepselor cu inchisoarea pana la 6 ani si gratierea in intregime a pedepselor cu inchisoare pana la 7 ani, marindu-se astfel numarul de ani in ambele cazuri.

Sursa foto: presidency.ro