TRAIAN BASESCU: Mandatul CODRUTEI KOVESI in fruntea DNA trebuie prelungit

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a afirmat, luni, ca mandatul PROCURORILOR-SEFI, la conducerea institutiilor, trebuie sa fie de patru ani iar acestia ar trebui sa aiba dreptul la doua mandate.

“(…) Mandatul de trei ani este prea mic. Un procuror general, un procuror-sef DNA, un procuror-sef DIICOT trebuie sa aiba mandate de patru ani si sa aiba dreptul la doua mandate.

CITESTE SI: VIDEO SOC BASESCU o face praf pe LAURA CODRUTA KOVESI in legatura cu MINERIADA 

Opt ani este un timp optim ca sa se vada ceva in aceste institutii. Institutiile nu sunt ca o masina care dai la cheie si trebuie sa porneasca motorul (…). In al doilea rand, este foarte important ca un lider de astfel de institutie sa-si construiasca credibilitatea pentru propriul sistem, (…) intr-o astfel de functie trebuie sa isi creeze imaginea de credibilitate pentru sistem, adica “domnilor procurori, ce va spun, este bine, asta e drumul” si, in trei ani, nu prea ai timp sa ii convingi pe toti”, a declarat TRAIAN BASESCU, la Adevarul Live.

Intrebat daca ar mai trebui prelungit mandatul procurorului-sef al DNA, LAURA CODRUTA KOVESI, fostul sef al statului TRAIAN BASESCU a raspuns afirmativ.

CITESTE SI:  LAURA CODRUTA KOVESI ii raspunde lui TRAIAN BASESCU: Nu mi-a facut nimeni un FAVOR 

“Da, nu am nicio retinere sa spun “mai dati-i un mandat”, pentru ca isi apara institutia, a inteles foarte bine prioritatile (…). Ce nu imi place mie, recurgerea la arestari, cand avem atatea exemple de demnitari anchetati in libertate care au fost condamnati fara niciun fel de probleme, adica partea asta spectaculara, dupa mine, ar putea sa lipseasca din actiunile procurorilor”, a spus Basescu.

Sursa foto: adevarul.ro