TRAIAN BASESCU: Mandatul de presedinte al lui KLAUS IOHANNIS nu se poate intrerupe, indiferent de decizia ICCJ

Presedintele TRAIAN BASESCU a sustinut, sambata, ca mandatul de sef de stat al lui KLAUS IOHANNIS nu se poate intrerupe, odata ce acesta va fi depus juramantul, indiferent de decizia pe care ICCJ o va lua cu privire pe procesul de incompatibilitate al acestuia.

“Cu privire la procesul domnului Iohannis, indiferent care va fi decizia Curtii, mandatul presedintelui nu se poate intrerupe pentru ca exista in Constitutie descrise situatiile in care mandatul presedintelui se poate intrerupe. (…) Presedintele poate sa-si piarda functia in doua situatii: daca are incalcari grave ale Constitutiei, drept pentru care e suspendat de Parlament si pe urma, prin referendum, il destituie poporul si a doua situatie e cea in care e acuzat de inalta tradare si ICCJ decide ca este vinovat”, a spus Basescu.

Citeste si:TRAIAN BASESCU: In mod cert NU am fost un presedinte GENIAL; nu am NICIUN REGRET

El a precizat ca, potrivit Constitutiei, numai acestea sunt situatiile in care presedintele isi poate pierde mandatul.

“Nu exista niciun cuvant, nicio propozitie si nicio fraza care sa faca aluzie la pierderea mandatului pe chestiuni de incompatibilitate. Deci cred ca acel proces, cu juramantul odata depus, nu mai poate produce efecte asupra mandatului presedintelui Romaniei”, a spus Basescu.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Serviciile s-au IMPLICAT in campanie prin TEODOR MELESCANU