TRAIAN BASESCU: NATO a solicitat Romaniei sa preia PAZA aeroporturilor Kandahar și Kabul

Politica externa dusa de Traian Basescu

NATO solicita Romaniei sa preia PAZA aeroporturilor Kandahar si Kabul din Afganistan, misiune care ar presupune dislocarea a 400 de militari, a anuntat vineri presedintele TRAIAN BASESCU, la finalul summitului Aliantei din Marea Britanie.

“Romania s-a angajat sa participe la operatiunea “Resolute Support” pentru Afganistan cu 220 de militari, 200 de instructori si 20 de politie militara. Intre timp am primit solicitari sa preluam si PAZA a doua aeroporturi, Kandahar si Kabul. Inca nu avem o hotarare CSAT. Vom discuta acasa si vedem daca ne putem asuma preluarea PAZEI unuia dintre cele doua aeroporturi pentru care am fost solicitati. Asta ar insemna sa dislocam in Afganistan un efectiv de 400 de militari”, a aratat seful statului.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Nu mi-e teama de o noua SUSPENDARE

El a explicat ca e vorba de o impartire de responsabilitati in functie de ce “capabilitati” are fiecare.

“Atat timp cat mii de militari ai organizatiei se vor roti pe teritoriul Romaniei avand o tehnica de lupta mult superioara, la randu-i Romania poate sa aiba o abordare pozitiva nu fata de toata solicitarea, dar macar fata de unul dintre cele doua aeroporturi”, a adaugat Traian Basescu.

Citeste si: Traian Basescu, dupa summitul NATO: Libertatea nu este gratis. Toate obiectivele au fost atinse

Presedintele a subliniat ca solicitarea NATO va fi analizata in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.

Summitul NATO a avut loc joi si vineri la Newport, in Tara Galilor.