Traian Basescu neaga afirmatiile lui Ponta: Nu a existat nicio legatura intre achizitia Ioanei Basescu si procurorul Papici

Traian Basescu i-a raspuns dur premierului Ponta, care o acuza pe fiica presedintelui, Ioana, ca a achizionat pamant in zona Calarasi pe cai ilegale, cu bani cash pe care nu-i poate justifica. Premierul mai declarase ca procurorul Papici a fost implicat in aceasta achizitie.

“In achizitia terenului din Calarasi, fiica mea nu a utilizat nici macar un leu cash, virarile s-au facut prin banca, in contul vanzatorului, ca si suma virata de la CEC a sumei luata credit. (…)Am aflat si care e geneza falsului, care a plecat de la Antena 3, ceea ce arata cat de stransa e legatura intre turnatorul Voiculescu si Ponta, am aflat ca procurorul Papici a derulat o ancheta, nu el personal, era sef de sectie, in urma unei reclamatii din 2012.

Nu a existat nicio legatura intre achizita Ioanei Basescu si procurorul Papici, e o mistificare a adevarului. Va pot spune si cine a facut plangere, e un domn care a lucrat acolo, se pare, la Statiunea de cercetari Fundulea. In 2013, in mai, a depus un memoriu si la premier. Nu are nicio legatura activitatea DNA in Calarasi cu achizitia de terenuri facuta de Ioana.”, a declarat Basescu in aceasta seara la Palatul Cotroceni.

Seful statului a vorbit si despre informatia conform careia fiica sa ar fi folosit un credit de 300 000 euro cash pentru achizitionarea terenurilor. Raspunsul a fost tot un atac la premier si la PSD:

“Plagiatorul Ponta crede ca in familia Basescu se fac lucruri cum a vazut el in familia lui politica, pe la matusa Tamara, cu sacosa de plastic de duci la banca si depui un milion de euro, asta e stilul lor. Fiica mea e jurist, respecta legea ca si mine, si orice plata peste 10.000 euro se evidentiaza la Oficiul de spalare a banilor.

Vreau sa-i spun plagiatorului mic ca daca are o batalie sa o duca ca intre barbati, fiica mea nu e angrenata in politica.”, a atacat presedintele.

Scandalul in care a fost implicata Ioana Basescu i-a ridicat mingea la fileu presedintelui care nu a uitat sa ii reaminteasca premierului ca proiectele agricole in Romania nu sunt sustinute cum trebuie de Guvern:

“Il mai vad ca spune, in sfarsit, si el ca mine: dvs, se refera la ziarist, nu ati fi putut lua acest credit. Asa e, nici eu ca presedinte nu am putut sa iau acest credit, si asta ar trebui sa-i dea de gandit. Daca un notar cu venituri rezonabile abia a putut sa ia credit, cum le spui romanilor cumparati teren, altfel de la 1 ianuarie il iau strainii. La fel de chinuitor e si pentru tinerii care apeleaza la credite pentru Prima Casa. In locul premierului, m-as gandi cum ii ajut pe romani sa ia terenuri agricole.”

Cat despre relatia sa cu Victor Ponta, presedintele a fost transant: “Ne despart mult prea multe, eu nu pot fi confundat sau nu pot discuta cu un om care si-a cladit cariera pe furt intelectual, un om care a fost un mediocru procuror, eu am fost un comandat de nava de varf, am fost un varf in meseria mea. El a plagiat, eu am muncit, el a fost un mediocru, eu am fost un varf profesional, el minte, eu am curajul sa le spun romanilor cand sunt vreumuri grele. Nu am ce sa discut, e prea mare diferenta intre noi.”

Reactia dura a lui Traian Basescu la adresa premierului Pnta vine dupa ce acesta a anuntat ca PSD a decis infiintarea unei comisii parlamentare care sa ancheteze modul in care Ioana Basescu, fiica cea mare a sefului statului, a achizitionat un teren in localitatea Nana din judetul Calarasi.