Traian Basescu: Niciodata nu mi-as fi permis ilegalitati in achizitionarea unui teren

Basescu nu intrevede riscul sa fim atacati de Rusia, dar atentioneaza: Romania nu trebuie sa mai aiba niciodata granita cu Rusia!

Traian Basescu a vorbit, asta-seara, pentru prima data dupa ce USL a decis infiintarea unei comisii de ancheta in dosarul Calarasi, cel care urmareste felul in care Ioana Basescu a achizitionat terenuri in acea zona.

“Este un joc politic pe care il face USL in ansamblul lui. Va pot spune cu certitudine ca niciodata nu mi-as fi permis ilegalitati in achizitionarea unui teren. Este o afacere de familie, terenul e achizitionat cinstit, cu bani luati de la o banca, nu sunt bani de la stat sunt banii deponentilor. Nu sunt de la Ponta, Chitoiu, Antonescu. Creditul e la dobanda pietei din ziua in care s-a facut contractul de credit”, a declarat seful statului in cadrul emisiunii “Sub ?” de la B1 Tv.

Basescu a explicat si care au fost pasii facuti de fiica sa, Ioana, pentru a obtine creditul de la CEC Bank:

“Fiica mea a depus dosarul la sucursala din Calea Victoriei. CEC este singura banca care finanteaza agricultura romaneasca, bancile austriece nu finanteaza. Politica de finantare a agriculturii e din timpul guvernului Boc. Povestea cu dobanda mica: E adevarat ca scrie 6,53, dar dobanda anuala e 7,1 ceea ce este peste dobanzile cu care se finanteaza societati agricole. Fiind persoana fizica s-a acordat aceasta dobanda. Se adauga dobanda, ajustare la 3 luni.

Ioana a platit din prima luna rambursarea, nu a fost cu perioada de gratie desi s-ar fi justitificat pana la prima recolta, iunie, iulie. De luna viitoare va plati 26.222 de lei, e cu dobanda ROBOR.”

Presedintele Romaniei a vorbit si despre acuzele USL cum ca ar fi facut trafic de influenta sunandu-l pe ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

“Nu s-a facut niciun trafic de influenta, eu am vorbit cu ministrul Chitoiu la 40 de zile dupa ce se acordase creditul si l-am rugat sa nu-l schimbe pe Ghetea, e presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, e un bancher recunoscut prin valoare.

Eu cu omul asta si cu BNR impreuna am pregatit celebrul acord de la Viena in care s-a convenit cu toate bancile care opereaza in Romania ca in perioada de criza sa nu repatrieze bani de pe piata.

E o copilarie sa spui cum si-a permis presedintele sa sune la Chitoiu pentru Ghetea.”