TRAIAN BASESCU: Nu am primit raspuns de la Guvern privind cererea de ATRIBUIRE a unei LOCUINTE, dar n-o sa fiu in STRADA

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat ca nu a primit un raspuns de la Guvern privind cererea sa de acordare a unei case dupa incheierea mandatului, precizand ca, daca ar sta in LOCUINTA din strada Mihaileanu, s-ar crea un disconfort pentru ceilalti locatari, care ar fi verificati zilnic de SPP.

Intrebat, duminica, la iesirea dintr-un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei, unde s-a aflat alaturi de mai multi lideri ai PMP si de fostul premier EMIL BOC, daca a primit un raspuns de la Guvern cu privire la solicitarea sa privind locuinta, presedintele TRAIAN BASESCU a spus: “N-am primit, dar eu cred ca trebuie aplicata legea. Daca se aplica, bine, daca in cazul meu nu se aplica, e alta socoteala”.

Citeste si: TRAIAN BASESCU ii cere o CASA lui VICTOR PONTA. Unde vrea sa locuiasca presedintele

Seful statului a tinut sa faca o serie de precizari privind cererea sa pentru o LOCUINTA dupa terminarea mandatului.

“Eu am vazut framantarile astea ca presedintele merge cu elicopterul, ca presedintele are locuinta de protocol, ca presedintele se cazeaza in vilele protocolului de stat. Vreau sa stiti ca acest inconfort al utilizarii altor mijloace este urias si pentru mine. Spre exemplu, ori de cate ori merg cu masina, se merge cu o coloana si nu ma simt bine deloc cand vad ca toate masinile sunt bagate in sant ca sa treaca coloana mea. Daca ma cazez intr-un hotel – si mi s-a intamplat lucrul asta – nu ma simt bine deloc cand vad ca toti oamenii care intra in acel hotel sunt legitimati, se uita ofiterii SPP la ei, ii verifica. Deci sunt niste lucruri care iti creeaza un disconfort”, a explicat TRAIAN BASESCU.

El a spus ca, daca ar locui in casa din strada Mihaileanu, unde este un bloc cu noua familii, ceilalti locatari “ar intra intr-un proces de verificare zilnica, cand intra, cand ies, cand le vine un musafir, cand le pleaca cineva din casa”. “Mi-ar crea si mie un disconfort pentru ca stiu ca oamenii aceia ar fi supusi unui sistem de control, care decurge din obligatiile SPP in protejarea unui demnitar. Deci aici e singura chestiune”, a subliniat Basescu.

Citeste si: VICTOR PONTA: Daca voi fi presedinte, voi sta la mine ACASA, nu la Vila Lac 3

Intrebat ce va face, TRAIAN BASESCU a replicat: “Cu siguranta n-o sa fiu in strada”.

Guvernul a primit din partea presedintelui TRAIAN BASESCU, in urma cu aproximativ doua saptamani, o solicitare privind atribuirea unei locuinte, cerere care se afla in lucru, a anuntat recent remierul Victor Ponta, adaugand: “nu cred ca suntem in pozitia sa acordam o resedinta foarte luxoasa”.

Fostii sefi ai statului au dreptul, conform legii, inclusiv la atribuirea pe perioada vietii a unei resedinte.