TRAIAN BASESCU: NU imi este TEAMA ca voi fi ARESTAT sau CONDAMNAT. TIBERIU NITU e VANATOR de fost presedinte

Fostul presedinte TRAIAN BASESCU a declarat duminica seara, la postul B1 TV, ca nu ii este TEAMA ca va fi condamnat sau ARESTAT.

“Nu, si nici macar nu imi este frica de evolutia dosarelor, fie ca e vorba de dosarul Mihaileanu, fie ca e vorba de dosarul cu pamanturile. Intotdeauna am respectat legea”, a spus TRAIAN BASESCU.

TRAIAN BASESCU l-a acuzat pe procurorul general TIBERIU NITU ca “incearca un fel de vanatoare” si “nu e omul care sa nu ii fie recunoscator celui care l-a propus” si a amintit ca VICTOR PONTA “a spus ca asteapta breaking news ca Basescu sa fie in puscarie alaturi de Udrea”. “Ponta s-a intors la Ana Pauker: adversarii ii distrugem cu institutiile statului”, a spus TRAIAN BASESCU.

Fostul sef al statului a adaugat ca i se pare o exagerare redeschiderea acestor dosare dupa ce acestea au fost inchise, nu “pe motiv de imunitate, ci pe motiv ca nu exista fapta, au fost cercetate si inchise”.

“Stiam ca Nitu este vanator de teroristi la Revolutie. Acum vad ca a inceput sa fie vanator de fost presedinte. Mi se pare o exagerare, dupa ce aceste dosare au fost inchise, nu pe motiv de imunitate, ci pe motiv ca nu exista fapta, au fost cercetate si inchise. Nitu nu e omul care sa nu ii fie recunoscator celui care l-a propus. Ponta a spus ca asteapta breaking news ca Basescu sa fie in puscarie alaturi de Udrea. Ponta s-a intors la Ana Pauker: adversarii ii distrugem cu institutiile statului. Cu initiativa domnului Nitu s-a pus sechestru si pe terenul cumparat de fiica mea in mod corect, ea nu este inculpata in dosar”, a spus TRAIAN BASESCU.

“Nu m-am mai considerat o tinta politica, dupa alegeri am tacut doua luni. Dar daca veti urmari jurnalele de stiri, de cate ori se pomeneste numele Iohannis si de cate ori se pomeneste numele Basescu, e un raport de 1 la 100. Personajul central al justitiei nu este procurorul sau politistul, este judecatorul. Povestea cu flota s-a inchis, dar se poate redeschide”, a mai spus TRAIAN BASESCU.

Fostul presedinte a mai aratat ca nu si-a pierdut increderea in justitie, chiar daca se asteapta sa i se deschida numeroase dosare.

“Nu mi-am pierdut increderea in justitie chiar daca e posibil sa mi se deschida atatea doare”, a spus TRAIAN BASESCU.

Citeste si: MOTIVAREA instantei: TRAIAN BASESCU este cercetat in dosarul “CASA DIN MIHAILEANU” pentru ABUZ IN SERVICIU

El a explicat afirmatia sa conform carei se asteapta sa i se deschida 60-80 de dosare. “Deschiderea dosarelor de care spunem mai devreme nu ar putea chiar atatea, dar nu exclud posibilitatea sa fie orice. Cand eram primar am avut cateva sute si la asta ma refer cand am zis de 60-80 de doare. Sunt oameni in sistem care inca isi doresc sa fie supusi unor politicieni care ii pot mentine pe functii. Nu sunt multi, dar exista”, a mai spus TRAIAN BASESCU.

TRAIAN BASESCU a mai declarat, facand referire la oamenii pe care i-a numit in fruntea justitiei, si de care a ramas dezamagit la putin timp dupa incheierea, ca s-a creat un festival al catuselor.

Chiar daca omul este cercetat, acestuia trebuie sa i se respecte dreptul la libertate si decenta, a subliniat el.

Citeste si: TRAIAN BASESCU LOVIT IN MOSIE! DOSARUL NANA, trimis in JUDECATA

”Mi s-a parut ca a pornit un festival al catuselor. Trebuie sa remarc ca de doua-trei saptamani s-a diminuat. S-a pornit un festival care nu are nicio legatura cu democratia. Trebuie respctat dreptul omului la decenta, dreptul de aparare. Am explicatia mea, cred ca s-a creat un vid de autoritate cu schimbarea intre mine si Iohannis. Stiau exigentele mele. O justitie puternica e o justitie capabila sa probeze, capabila sa condamne vinovatii prin judecatori”, a declarat fostul sef al statului.

TRAIAN BASESCU a mai spus ca nu regreta ca i-a numit in functii pe FLORIAN COLDEA si LAURA CODRUTA KOVESI, insa lucrurile stau altfel cand vine vorba despre TIBERIU NITU.

Pe FLORIAN COLDEA, fostul presedinte a declarant ca l-a numit in functie atunci cand a participat pe teren, in calitate de colonel, in cadrul operatiunii de salvare a jurnalistilor rapiti in Irak.

”M-ar nemultumi sa creada cineva ca un prim adjunc la SRI a fost numit pe relatii. Florian Coldea a fost numit prim-adjunct dupa reusita operatiunii de aducere a celor trei jurnalisti din Irak, la care el a participat din teren. El era atunci adjunctul sefului brigazii anti-tero”, a precizat TRAIAN BASESCU.

”Nu sunt dezamagit de nimeni. As mai numi-o o data si pe doamna Kovesi. Pe Nitu nu l-as mai numi, pentru ca se deda la jocuri mici. Kovesi s-a tinut de cuvand, a continuat linia lui Morar”, a mai spus TRAIAN BASESCU.

TRAIAN BASESCU a vorbit si despre DOSARUL MICROSOFT, afirmand ca este o minciuna ca DINU PESCARIU si CLAUDIU FLORICA s-au dus din proprie initiativa la DNA.

“Am primit informatii despre cumpararea de licente inca din 2012. E o minciuna ca Pescariu si Florica s-au autodenuntat din propria initiativa la DNA. Institutile stiau inainte ca ei sa se autodenunte. Informatii importante am din Microsoft am inceput sa primesc din 2012. Numai eu am autorizat inceperea urmaririi penale pentru cinci ministri. Ati mai auzit ceva de ei? Ceva e putred”, a spus fostul presedinte.

“Au fost trimisi in judecata spagarii. Cei care au denuntat au ramas si cu banii si in libertare. Sa-l lase liber, dar sa-i ia banii. Cum putem tolera o asemenea lege. Prin denunt iti castigi libertatea, dar nu si banii”,  a mai spus TRAIAN BASESCU.

Sursa foto: hotnews.ro