Traian Basescu nu mai e de acord cu demisia lui Vosganian

Traian Basescu recunoaste ca s-a  pripit cand a declarat ca demisia lui Varujan Vosganian este una de bun simt. Seful statului considera ca, de fapt, fostul ministru al Economiei a fugit, prin aceasta decizie, de posibile critici si complicatii.

“Ieri m-am pacalit crezand ca Varujan a demisionat din Guvern, crezand ca e un act de onoare. E de profunda lasitate”, a spus Basescu marti seara la Palatul Cotroceni.

Seful statului a amintit ca el si-a dat demisia in ’96 din functia de ministru, la aparitia primelor suspiciuni. “Poate ne gandim cum au evoluat politicienii. In 1996 am demisionat din guvern  pentru ca aparusera acuzatii legate de ilegalitati cu privire la vanzarea unor nave. Nu ceruse niciun procuror sau politician, doar pentru ca aceste stiri erau in spatiul public.

Azi vedem un Vosganian care ar fi dat si zece functii de ministru numai sa nu-si piarda imunitatea. Proasta calitate de politician. N-a pacalit pe nimeni, nici la Bruxelles, nici ambasadele”, a concluzionat presedintele tarii.