Traian Basescu: Nu se impune o sedinta extraordinara in Parlament pe situatia din regiune, nu avem ce sa dezbatem

BASESCU, critici dure la adresa lui Victor Ciorbea: Marele fost sindicalist va fi un Avocat al Poporului docil

Traian Basescu e mai linistit decat premierul Victor Ponta pe subiectul conflictului ucrainean. Seful statului  este de parere ca nu se impune o sedinta extraordinara a Parlamentului pentru situatia din Ucraina.

“Sa fiu foarte sincer, nu cred ca se impune. Pentru informarea parlamentarilor cred ca sunt suficiente pozitiile de la nivelul Presedintiei si sa speram ca se vor corecta si cele de la nivelul Guvernului, dar nu cred ca avem ce sa dezbatem. In primul rand, ceea ce este de notorietate publica, sunt convins ca stiu toti parlamentarii, iar ce nu este public chiar nu se va putea spune”, a declarat, marti, Basescu, la Palatul Cotroceni.

Presedintele Romaniei a adaugat, insa, ca daca ar fi invitat sa prezinte un punct de vedere ar spune ca Romania este sigura, nu va fi atacata si nu va fi in razboi.

Citeste si: Victor PONTA se apara: Cunosc si respect CONSTITUTIA. Nu am avut de ce sa il invit pe BASESCU la Guvern

In plus, Basescu l-a acuzat pe PONTA ca se foloseste de conflictul din Ucraina pentru a-si face campanile electoral.

“Daca vrei sa afli ceva de Ucraina, vii la presedinte si ai o discutie cu presedintele si nu tarasti CSAT intr-o dezbatere publica inutila.

Presedintele poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea partiala sau totala a fortelor armate, nu premierul.

Responsabuilitatea securitatii nationale e a presedintelui. Constitutia merge mai departe si spune ca numai in cazuri exceptionale hotararea presedintelui se supune ulterior aprobarii Parlamentului, in cel mult cinci zile de la aprobare.

Citeste si: BASESCU avertizeaza: PONTA NU trebuie sa ajunga PRESEDINTE. Este un LAS si un MINCINOS

Eu v-am informat public ca Romania nu e in stare de pericol si nu avem niciun risc ca Romania sa fie atacata.Fiti convinsi ca, daca as avea suspiciuni la adresa securitatii nationale, nu as ezita sa aplic Constitutia, dar in cunostinta de cauza, si nu prin organizatiiile PSD. Am toata informatia, stiinta si asistenta pentru a face lucrurile asa cum trebuie si in interesul Romaniei.

Securitatea nationala nu se aduce intr-o balacareala in care Victor Viorel Ponta a crezut ca ii da bine in campanie. Si-a depasit grosolan atributiunile prin declaratiile facute”, a explicat presedintele.