TRAIAN BASESCU: ORDONANTA care modifica legea de organizare a alegerilor prezidentiale este NECONSTITUTIONALA

Presedintele TRAIAN BASESCU i-a solicitat, miercuri, Avocatului Poporului sa atace la Curtea Constitutionala ordonanta de urgenta care modifica legea de organizare a alegerilor prezidentiale, reclamand faptul ca actul normativ ar fi NECONSTITUTIONAL si afecteaza procesul electoral.

“Il atentionez pe primul ministru care a semnat aceasta Ordonanta ca atat Comisia de la Venetia cat si Curtea Constitutionala a Romaniei au, primii recomandari, CCR are hotarari, prin care precizeaza foarte clar ca nu trebuies sa se emita acte normative care sa modifice legile electorale, intr-un  interval de la 12 luni pana la data alegerilor”, a afirmat presedintele Basescu.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: PONTA stie ca nu poate castiga ALEGERILE si incearca sa-si creeze un avantaj. LIVE TEXT

“Mi-as permite sa mai fac inca o data un apel la Avocatul Poporului, care prin inactivitate saboteaza democratia, dar mai incerc un apel: sa atace la Curtea Constitutionala ordonanta 45 din 2014”, a declarat Basescu.

El a sustinut ca ordonanta adoptata in luna iunie afecteaza procesul electoral si modifica elemente substantiale din legea de organizare a alegerilor prezidentiale.

Liberalii anuntau pe 21 august ca le-a fost admisa de Curtea de Apel Bucuresti solicitarea depusa in numele PNL de presedintele partidului KLAUS IOHANNIS, privind sesizarea Curtii Constitutionale in legatura cu ordonanta de urgenta care modifica legea de organizare a alegerilor prezidentiale.

“Ne exprimam speranta ca aceasta speta care vizeaza asigurarea unui cadru electoral corect va fi pusa pe ordinea de zi a Curtii Constitutionale cat de curand posibil. Consideram ca, pentru respectarea regulilor democratice, este necesar sa fie clarificat urgent daca legislatia in baza careia vor fi organizate alegerile prezidentiale respecta sau nu Constitutia”, se arata intr-un comunicat al ACL remis Mediafax.

Citeste si: Iohannis cere anularea Ordonantei 45 si HG 520 privind data alegerilor. Ce spune Ponta

Liberalii precizeaza ca din punctul lor de vedere “exista serioase suspiciuni ca modificarile adoptate prin OUG 45/2014 favorizeaza frauda electorala”.