Traian BASESCU: PONTA, procuror MINCINOS si ratat! Parlamentul nu poate ancheta persoane private. Este un ABUZ!

BASESCU, critici dure la adresa lui Victor Ciorbea: Marele fost sindicalist va fi un Avocat al Poporului docil

Traian BASESCU ii aminteste lui Victor PONTA ca persoanele private nu pot fi anchetate de catre Comisiile parlamentare. Seful statului spune, astfel, ca o posibila Comisie Nana nu ar fi legala.

Comisia Nana a cerut-o ca sa ancheteze o afacere privata. Daca ar fi citit hotararile Curtii Constitutionale, ar fi constatat ca persoanele private nu pot fi chemate in afata unor Comisii parlamentare. Rolul Parlamentului este de a controla Guvernul, nu persoane private.

Este un ABUZ formarea Comisiei parlamentare pentru investigarea achizitiei de teren a familiei mele”, a declarat BASESCU intr-o conferinta de presa organizata la Cotroceni.

Presedintele Romaniei a facut un sumar al actiunilor pe care Ponta si ai lui au incercat sa le intreprinda in chestiunea terenului achizitionat de fiica sa, Ioana Basescu.

“Prima data premierul si ciracii lui au lansat ipoteza credit ilegal. S-a facut Comisie la Senat, au fost si declaratii publice. Creditul a fost perfect legal.

Faza a doua a minciunilor: Terenul este de la Fundulea, de la statiunea de cercetari. Au venit documentele si s-au dumirit Ponta si ai sai ca nu are legatura terenul luat de fiica mea cu acel teren de la Fundulea.

Citeste si: CRIN ANTONESCU: TRAIAN BASESCU si VICTOR PONTA ne fac tara de RAS

A treia varianta lansata de premierul mincinos Victor Vioreol Ponta a fost ca s-au facut restituiri ilegale. Nu am de unde sa stiu acest lucru. Dar daca acest lucru s-a intamplat, primarii si prefectii care au facut astfel de restituiri trebuie sa raspunda, eventual, mergand la inchisoare.

Prefectii au fost de la PSD in timpul restituirilor. Cred ca o ancheta temeinica si pedepsirea acelor care au facut restituri ilegale trebuie sa se petreaca rapid”, a mai spus seful statului, raspunzandu-i si Gabrielei Firea , cea care a lansat ideea firmei inactive in cazul Nana.

“Probabil dandu-si seama ca sunt primari si prefecti PSD, din cate stiu a fost si un prefect PNL in perioada restituirilor, cei vinovati trebuie sa raspunda, doamna senator Firea, altfel o santajista de profesie, lanseaza o alta minciuna, ca firma ar fi fost inactiva si deci nu se putea face chitanta.

Sigur ca pentru un santajist nu e nevoie sa stii prea multa carte, dar pamantul nu s-a vandut pe chitanta. Poate ca firma putea sau nu sa emita chitante daca avea de recuperat TVA, dar tranzactia s-a facut pe contract de vanzare-cumparare. Nu era nevoie de chitanta, tranzactiile cu terenurile agricole sunt scutite de plata TVA.

Minciunile senatoarei santajiste Firea au fost doar de natura sa creeze niste bule de dezinformare”, a concluzionat Traian BASESCU.

Cat despre teoria lui Ponta care crede ca a fost vorba de spalare de bani in cazul cumpararii terenului de la Nana, Basescu a spus:

“Ultima inovatie a mincinosului Ponta e de spalare de bani, dupa mintea lui de procuror ratat. Singurul element de care imi aduc aminte a fost declaratia mamei procurorului Panait ca Ponta a fost ultimul care l-a vazut in viata, in rest nimic.

Afirmatia de spalare de bani  – cum poate crede un om si cu cateva clase ca se poate face spalare de bani cu credit luat de la banca.

Nu s-a umblat cu bani in sacose, nu s-a facut decat o tranzactie legala”, a explicat presedintele Romaniei.