TRAIAN BASESCU: Printre candidati sunt oameni cu MENTALITATI RETROGRADE, care s-ar intoarce inainte de Revolutie

Presedintele TRAIAN BASESCU a declarat, sambata, la Congresul PNTCD de la Poiana Brasov, ca printre candidatii la Presedintie sunt ”oameni cu MENTALITATI RETROGRADE, care astazi s-ar intoarce la randuiala de dinainte de Revolutie, fie ca este vorba despre Ponta, Tariceanu, sau Melescanu”.

Presedintele TRAIAN BASESCU a afirmat ca aceste alegeri prezidentiale sunt ”fundamentale” si a amintit momentul cand, in dezbaterea cu ADRIAN NASTASE, la alegerile prezidentiale din 2004, la un moment dat a intrebat: ”Adriane, cum e posibil ca dupa 15 ani candidatii din finala la prezidentiale sa fie doi fosti comunisti?”.

”Sa stiti, multi au spus ca a fost un glont, Nu, era o intrebare sincera la care, pe urma, mi-am dat raspuns”, a aratat Basescu, precizand ca unul era mediul din care provenea ADRIAN NASTASE si altul era mediul din care provenea el, pentru ca avusese sansa de a vedea lumea si ca ”se poate si alfel”.

TRAIAN BASESCU a spus ca intrebarea este valabila si astazi si poate mai actuala decat atunci, pentru ca atunci erau 15 ani de la revolutie, pe cand acum sunt 25 de ani de la revolutie.

Citeste si: Basescu: “Am convingerea ca ELENA UDREA este buna pentru Romania”

”Vedem printre candidati oameni cu Mentalitati Retrograde, care astazi s-ar intoarce la randuiala de dinainte de Revolutie. Fie ca vorbim de VICTOR PONTA, de domnul Tariceanu, de Melescanu, as spune acelasi lucru, si intrebarea ramane valabila: Cum este posibil ca oameni care nu cred in valorile Romaniei democratice sa indrazneasca sa candideze la functia de presedinte al Romaniei?”, a afirmat Basescu.

Presedintele a mai spus ca, la fel, se intreaba ”cum e posibil sa fie credibili candidati care in vara lui 2012 loveau fara rezerve in statul de drept si candidati care nici astazi nu au recunoscut ca a fost o greseala politica enorma, care a decredibilizat Romania”.

”As spune ca fata de 2004, prin lista de candidati, nu avem foarte multe optiuni, foarte multe alternative”, a mai sustinut seful statului.

Presedintele a spus ca vrea sa atraga atentia asupra ”campaniei furibunde declansate de Antenele turnatorului Voiculescu si de televiziunea lui Ghita, de denigrare a tot ce ar putea fi democratic, fie ca vorbim de justitie sau de presedintele care a tinut ca statul de drept sa inceapa sa functioneze in Romania”.

”Este o batalie fara menajamente in procesul de pacalire a romanilor, o batalie care poate fi un punct de inflexiune in evolutia Romaniei. Alegerea unui candidat care nu a facut compromisuri, care ar continua procesele de consoliderea a statului de drept ar fi sansa Romaniei. Alegerea unui candidat care dispretuieste statul de drept, care isi are radacinile educationale in regimul trecut sau care are mentori din regimul trecut va putea insemna o intorcere in timp a Romaniei, o abandonare a luptei pentru curatarea statului”, a spus Basescu.

Citeste si: BASESCU: “Ponta este exemplificarea perfecta a FARSEORULUI”

El a mai sustinut ca ”acesti ticalosi care ar intoarce Romania inapoi nu vor lucra nici cu armata sau cu structurile de securitate, ci cu forta politica pe care o au in Parlament”.

”Vor schimba legi, vor pune ei catuse DNA, sa nu le puna DNA lor, vor pune ei catuse ICCJ, nu cu forta, ci in numele democratiei, prin legi. Acesta este marele pericol pe care Romania il are in fata”, a afirmat Basescu.

Seful statului a mai spus ca depinde de romani daca vor avea forta sa voteze un candidat care sa nu faca drumul intors sau nu o vor avea, si atunci vor constata ca s-au inselat, dar va fi prea tarziu.

”Fec un apel nu numai la cele doua partide care au decis sa mearga intr-o alianta pana in 2016, electorala acum, la prezidentiale, si intr-o alianta politica, pentru alegerile din 2016 (PMP si PNTCD), dar si la toti romanii, sa inteleaga capcana catre care ii imping Antenele lui Voiculescu, un imperiu construit pe banii de la Crescent, ai securitatii. (…) Nu e declaratie politica ceea ce va spun. Sunt oameni care se dau extrem de intransigenti si care in interiorul trustului Grivco au semnat transferul a milioane de dolari de la Crescent, firma securitatii, catre diverse firme din Grivco. O sa vina momentul sa le spun numele, dar vreau sa stiti ca acest trust de presa, ca de altfel tot ce inseamna Grivco, si-a pus bazele cu milioane imprumutate de la un Crescent al carui mostenitor ramasese Voiculescu. Acum vedeti manifestandu-se banii securitatii, prin trustul Antena 3, minciuna, propaganda, inselarea populatiei, este ceea ce face acest trust, alaturi de trustul lui Ghita, Romania TV”, a mai declarat TRAIAN BASESCU la Congresul PNTCD de la Poiana Brasov.

Presedintele a mai spus ca a vorbit ”cu o sinceritate totala”, pentru ca asa simte, si a adaugat ca are ”toate elmentele sa creada si sa spuna ca Romania este intr-un moment crucial, al drumului inainte sau al drumului inapoi”.